![]() |
|
FAMPYRA - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: FAMPYRA (/thread-834.html) |
FAMPYRA - Marian - 20-10-2017 Zażywam lekarstwo Fampyra od sześciu lat.Lek kupuję przez Internet w aptece w Niemczech, tak jest najtaniej, niestety u nas jest nierefundowany, chociaż w unii w większości krajów jest refundowany. *****************************************************************************,robiłem przerwy w braniu lekarstwa, ale po maX. dwóch tygodniach wróciłem do zażywania. Pomaga w chodzeniu,chociaż chodzę z laską. Niestety możliwość chodzenia zależy od wielu czynników, jak psychika, temperatura powietrza, im jest chłodniej, lepiej mi się chodzi, również zależy ud pory dnia, rano jest lepiei. pozdrawiam Marian RE: FAMPYRA - le Fer - 21-10-2017 Hej To ciekawe, że mamy bardzo podobne doświadczenia. Jestem właśnie w połowie drugiego, w mojej karierze, pudełka Fampyry. Fampyra faktycznie pomaga w chodzeniu, a szczególnie wtedy, kiedy użytkownik kupi sobie nową, fajną laskę **************************************************************************************************Trochę dziwi mnie to, że bierzesz Fampyrę tak długo, z tego, co o niej czytałem przerwy w jej zażywaniu były rekomendowany, czyżby nie były konieczne? RE: FAMPYRA - le Fer - 22-10-2017 Hm, nie wiem, czy handlujemy. Raczej podpowiadamy, jak capnąć coś trudno dostępnego, ale OK, już będziemy grzeczni. RE: FAMPYRA - Joanna - 22-10-2017 (22-10-2017, 10:43)le Fer napisał(a): Hm, nie wiem, czy handlujemy. Raczej podpowiadamy, jak capnąć coś trudno dostępnego, ale OK, już będziemy grzeczni. Niestety ale przez takie wpisy możemy mieć kłopoty. Podchodzi to pod handel lekami, a jest to nielegalne. Dziękuję za wyrozumiałość
RE: FAMPYRA - Marian - 22-10-2017 (20-10-2017, 22:24)Marian napisał(a): Zażywam lekarstwo Fampyra od sześciu lat.Lek kupuję przez Internet w aptece w Niemczech, tak jest najtaniej, niestety u nas jest nierefundowany, chociaż w unii w większości krajów jest refundowany. *****************************************************************************,robiłem przerwy w braniu lekarstwa, ale po maX. dwóch tygodniach wróciłem do zażywania. Pomaga w chodzeniu,chociaż chodzę z laską. Niestety możliwość chodzenia zależy od wielu czynników, jak psychika, temperatura powietrza, im jest chłodniej, lepiej mi się chodzi, również zależy ud pory dnia, rano jest lepiei. (21-10-2017, 13:56)le Fer napisał(a): HejNie handluje Fampyrą,chociaż chętnie bym oddał za darmo, gdybym mógł chodzić. Chciałem jedynie przekazać adres, ponieważ w Polsce nierefundowana Fampyra kosztowała 1600zł w momencie, kiedy zacząłem przyjmować, obecnie obniżono do około tysiąca zł za 56 ampulłek. Niestety jesteśmy jednym, a może jedynym krajem w Unii, gdzie jest nie refundowana. Mnie trochę pomaga, w zakresie około25%, co potwierdza ulotka załączona do lekarstwa i można przeczytać na stronie przedstawiciela producenta pozdrawiam Marian RE: FAMPYRA - Joanna - 22-10-2017 (22-10-2017, 11:25)Marian napisał(a):Marian niestety w tej kwestii prawo jest bezwgledne. Nie można oddawać leków nawet za darmo. Przez to można mieć niezle kłopoty. My jako przedstawiciele tego forum w szczegolnosci musimy o to dbac. A Twój wpis był tak sformulowany, że musiałam go usunąć bo mógłbyś mieć Ty kłopoty i My. Nie było to złośliwie. Nie dałam również bana, ponieważ rozumiem, że zrobiłeś to nieswiadomie. Po prostu trzeba uwazac co się pisze.(20-10-2017, 22:24)Marian napisał(a): Zażywam lekarstwo Fampyra od sześciu lat.Lek kupuję przez Internet w aptece w Niemczech, tak jest najtaniej, niestety u nas jest nierefundowany, chociaż w unii w większości krajów jest refundowany. *****************************************************************************,robiłem przerwy w braniu lekarstwa, ale po maX. dwóch tygodniach wróciłem do zażywania. Pomaga w chodzeniu,chociaż chodzę z laską. Niestety możliwość chodzenia zależy od wielu czynników, jak psychika, temperatura powietrza, im jest chłodniej, lepiej mi się chodzi, również zależy ud pory dnia, rano jest lepiei. |