![]() |
|
Hejka:) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Hejka:) (/thread-839.html) Strony:
1
2
|
Hejka:) - DomiNika - 29-10-2017 Hejka ma na imię Dominika . SM zdiagnozowano u mnie w styczniu tego roku, a od maja biorę udział w badaniu klinicznym i przyjmuje leki. Żeby nie oszaleć i dla zachowania spokoju ducha po rzucie, jak wróciłam do formy zaczęłam biegać. W tym roku zaliczyłam kilka biegów, drugi rzut w sierpniu , po którym znów udało mi się wrócić do tzw. zdrowia. Dziś przeglądając zdjęcia z biegu, w którym brałam udział w październiku, zauważyłam dziewczynę , która oprócz numeru startowego miała też przypięta kartkę z napisem "SM mnie nie zatrzyma" i adres Waszej strony I oto jestem! chorująca ale się nie poddająca niedzielne uściski
RE: Hejka:) - Joanna - 29-10-2017 Cześć Dominika Odkryłas sekret Naszej założycielki forum Co prawda ma staż choroby dłuższy ale również się nie poddaje i dzielnie walczy. Podziwiam Was obie. Ja osobiście nie lubię biegać ale preferuje inne formy aktywności i ćwiczę razem ze zdrowymi i zbytnio od nich się nie wyróżniam Warto walczyć i wierzyć w siebie. Choroba to nie wyrok a ze sprawia jakieś trudności no ale kto ich nie ma ; )
RE: Hejka:) - Monika - 29-10-2017 Cześć Dominika! Jak przeczytałam Twój wpis, to aż banan na buzi mi się pojawił. To ja truchtałam z tą kartką, fajnie że zareagowałaś. To był mój pierwszy bieg, ale na pewno nie ostatni, bo przecież... SM mnie nie zatrzyma! ![]() Świetnie, że masz optymistyczne podejście do choroby. Dzięki temu naprawdę łatwiej radzić sobie z SM. Jaki lek dostajesz w ramach badania? Jak generalnie się czujesz? Powodzenia i być może do zobaczenia gdzieś na biegu!
RE: Hejka:) - mufa - 30-10-2017 Witaj Dominika. Rozgosc się i napisz coś więcej o sobie RE: Hejka:) - DomiNika - 30-10-2017 (29-10-2017, 13:46)Joanna napisał(a): Cześć Dominika HaHaHa czujne oko czuwa Moim zdaniem parcie do przodu i nie użalanie się na sobą to najlepsza metoda na tą chorobę. Trochę wiecej odpoczynku, poznanie swoich granic i można żyć normalnie.(29-10-2017, 14:32)Monika napisał(a): Cześć Dominika! Jak przeczytałam Twój wpis, to aż banan na buzi mi się pojawił. No i super! chciałam podeść ale trochę głupio mi było wiadomo trochę siara obce osoby zaczepiać Gratuluję debiutu Mój to był ósmy bieg w tym roku Biegam zawsze z męże, bo jak źle zaczynam się czuć to zawsze mnie trochę podholuje;P A w kwestii badania klinicznego( ofatumumab/Aubagio): niby są dwa leki i nie wiesz co bierzesz ale po objawach ubocznych można się domysleć.Ja trafiłam na Aubagio- czuje się dobrze , skutow jako takich nie odczuwam.Ale dosyć mocno gubię włosy- dziś byłam je skrócić o połowe, zeby lepiej odrastały. Zdarzyło mi się też mieć podwyższone próby wątrobowe, ale wyniki wróciły do normy Teraz się wybieram do Gdyni na bieg Niepodległości 11 listopada.(30-10-2017, 11:51)mufa napisał(a): Witaj Dominika. Rozgosc się i napisz coś więcej o sobie Hej co by tu o mnie powiedzieć uzależniona od kawy jestem, nałogowo czytam książki i uwielbiam zwierzaki(mam psa i szynszyle). Choruję niecały rok, szybko udało mi się dostać na leczenie. Moja bolączka to ból neuropatyczny(mam zmiany w odcinku szyjnym kręgosłupa) ale walczę i biore leki, po których lepiej się czuje. Pracuję zawodowo, staram się być aktywna i jakoś kulam się do przodu
RE: Hejka:) - Monika - 31-10-2017 Znów nasze biegowe ścieżki się spalają. Październikowy bieg był blisko mojego obecnego miejsca zamieszkania. Gdynia to natomiast moje miasto rodzinne - w dniu tamtych zawodów, gdy udało mi się dotruchtać do mety, od razu zapisałam się na bieg w Gdyni. Świetnie, że tak szybko zostałaś objęta leczeniem. Aubagio to świetny lek. A jak długo trwa to badanie, w którym bierzesz udział? Czy zapewniona jest kontynuacja leczenia przez jakiś czas także po zakończeniu badania? Włosy niestety cierpią przy większości SMowych kuracji. Na to nie ma dobrej metody. Hejka - hela - 31-10-2017 Dziewczyn gratuluje ukończonych biegów Dominika mi jak włosy leciały jak zaczęłam brać tec pomógł merzspecialWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Hejka - Chmurka - 31-10-2017 Witaj Dominiko, moja imienniczko ![]() Pozdrawiam, trzymaj się ciepło
RE: Hejka:) - Piotr - 01-11-2017 Cześć Dominiko!
RE: Hejka:) - klaudia26 - 02-11-2017 Witaj na forum no ja na biegi się niestety nie nadaje ale trzymam za was kciuki w kolejnym biegu podziwiam wasza siłę i wytrwałość
|