27-10-2022, 09:43
Jakie są domowe rozwiązania i udogodnienia, które mogą pomóć w funkcjonowaniu?
Must have w domu
|
27-10-2022, 09:43
Jakie są domowe rozwiązania i udogodnienia, które mogą pomóć w funkcjonowaniu?
W kuchni szafka na śmieci otwierana na dotyk, nad indukcja dodatkowy kran, osobna pralnia, zlew w pralni, spiżarnia, w salonie dodatkowe wyłączenie głównego oświetlenia siedząc na kanapie, w sypiali osobne włączniki do światła przy łożku, w garażu zlew gospodarczy.
Pojemniki plastikowe małe, średnie i duże w szafie, podręczna szafka na buty pod wieszakami na ubrania, oświetlenie oszczędne, brak sufitòw podwieszanych, szafa z drzwiami przesuwnymi, dzwonek do drzwi do kontaktu (nie trzeba wymieniać baterii), żyrandol z możliwością oświetlenia stołu 2 żaròwkami z 3 (możliwość ustawienia), kinkiet czyli lampka nocna ze światłem nocnym . No i odpływ liniowy jest o wiele wygodniejszy niż brodzik https://lazienka-rea.com.pl/odplyw-linio...ld-60.html Dobrze jest się nad nim zastanowić.
27-10-2022, 14:26
Mieszkanie bez progów.wszystko na jednym piętrze ;] duża łazienka z dużym prysznicem bez progu. W sumie te wszystkie nowoczesne mieszkania są mega funkckonale i właśnie z myślą o ułatwieniu w poruszaniu się
24-05-2023, 13:26
Zmywarka i jak najmniej rzeczy, ja niedawno się wprowadziłam do nowego mieszkania i już wyrzucam. Przestrzeń, dużo przestrzeni. Nie kupować bzdurnych rzeczy czyli not must have.
24-05-2023, 17:55
(24-05-2023, 13:26)Parkowa napisał(a): Zmywarka i jak najmniej rzeczy, ja niedawno się wprowadziłam do nowego mieszkania i już wyrzucam. Przestrzeń, dużo przestrzeni. Nie kupować bzdurnych rzeczy czyli not must have.Zmywarka i to koniecznie, jak najmniejsza, żeby zachować tę przestrzeń. Po co nam lodówka, stół do jedzenia i krzesła - żywność w zimie wystawiamy za balkon, a jemy na ziemi. Oczywiście nie kupujemy kuchenki, bo zabiera miejsce, żywimy się w knajpach. A jakie wg Ciebie są bzdurne rzeczy? I co takiego wyrzucasz z nowego mieszkania?
24-05-2023, 20:12
(24-05-2023, 17:55)yasmina napisał(a):(24-05-2023, 13:26)Parkowa napisał(a): Zmywarka i jak najmniej rzeczy, ja niedawno się wprowadziłam do nowego mieszkania i już wyrzucam. Przestrzeń, dużo przestrzeni. Nie kupować bzdurnych rzeczy czyli not must have.Zmywarka i to koniecznie, jak najmniejsza, żeby zachować tę przestrzeń. Po co nam lodówka, stół do jedzenia i krzesła - żywność w zimie wystawiamy za balkon, a jemy na ziemi. Oczywiście nie kupujemy kuchenki, bo zabiera miejsce, żywimy się w knajpach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|