![]() |
|
Czy ktos miał pampersa między nogami? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Rzuty i ich leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-34.html) +--- Wątek: Czy ktos miał pampersa między nogami? (/thread-11662.html) |
RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Akinom - 19-09-2023 Kochana, w Polsce żyjemy. Mi się grupa konczy. Zadzwonilam do PZON żeby się spytać, czy znów muszę kserować wszystko do grupy, bo z 25 lat to raz, ze się trochę nazbierało, sa dwa chyba można to wszystko z archiwum przynieść. Bo w sumie swierze to mam zaświadczenie od lekarza. No wiec samo zaświadczenie nie wystarczy, trzeba pokserować kartoteki. Wściekłam się i babie powiedziałam, ze u kowala nie bylam, u szeptuchy tez nie i raczej lekarz to wypisał. Im to nie wystarczy. Więc chodze jak glupia i kombinuje te kartoteki. I z pełną premedytacją bylam wczoraj u ostki, ktora jest zona przewodniczącego komisji, a dzisiaj ide do Caritasu i wezmę rozpiske zabiegów rehablitacyjnych, na które sam przewodniczacy komisji kieruje i chyba sam siebie nie podwazy. Już nie mówię, ze trochę to kosztuje, bo wszędzie taksówką, bo za gorąco i z mpk za daleko. Dobrze, ze tata będzie mógł mi to poodbierac. (19-09-2023, 09:11)Bubulina1 napisał(a): Staram się trzymać, ale jest to upiorne doświadczenie braku swojego ciała od cycków do ziemi i jeszcze to napompowanie całego krocza i ud... A w ogóle pieprzą o lepszym karmieniu pacjentów w szpitalach, a powinni się wziąć za stronę świadczeń medycznych. Mnie zamiast na początku zrobić rezonans rypnięto 5 x solu i teraz leca na Metypredzie, a MRI będą robić dzisiaj... Po tygodniu sterydoterapii!!! Przecież to bzdura. Ach, taki mamy klimat Po sterydach swieze zmiany lubia się wycofać. Na początku choroby tak miałam. Kurde, pomysł totalnie z dupy, bo od mri to powinni zacząć. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Tosiia - 19-09-2023 w Niemczech tez dwa razy mi robili MRI po sterydach, ale dla mnie to mialo sens, bo rzut ewidentnie byl, a MRI jedynie potwierdzilo czy warto/trzeba zmieniac leczenie RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Benita - 19-09-2023 Masz rację w zakresie świadczeń zdrowotnych to jesteśmy jeszcze sto lat za murzynami.... niestety. W Polsce pół roku czekałam na rezonans nawet jak coś się dzieje to sprawdzają w ostateczności.....tu w Niemczech jak miałam rzut to od razu rezonans potem leki i w ten sam dzień drugi a następnie jeszcze dwa zanim mnie ze szpitala wypuścili. Teraz ze skierowaniem góra dwa tygodnie czekam nieraz w tym samym idę. Dziwię się tylko że się za to zabrać nie chcą tu jest kilka państwowych kas chorych i pełno prywatnych. Sama decydujesz gdzie twoje składki idą a jak ci coś nie pasuje to raz w roku zmieniasz i każda kasa dba o to żebyś do innej nie przeszedł. A u nas tylko złodziejski ZUS a jak coś potrzeba to i tak prywatnie ..jaki to ma sens? Ale to tak na marginesie. Mam nadzieję że szybko ci się polepszy bo i nastrój wtedy lepszy i wszystko. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 22-09-2023 Kurcze, nic nie odpuszcza. W MRI też nie ma chyba jakich s zmian w stosunku do poprzedniego... tzn. jest zmiana, że wzdłuż przednich krawędzi blaszek granicznych trzonów Th7/Th8 zmiany zwyrodnieniowo-zapalne z obrzekiem i wzmocnieniem kontrastowym, poza tym w podsumowaniu "Nadal widoczne jak w badaniu z dn. 28/06/2020r ognisko tylnej części rdzenia nieznacznie po prawej na poziomie Th8/Th9. Obserwowane ogniska zmienionego sygnału szpiku w zakresie trzonów kręgów Th2 i Th12 a także niewielkich zmian w trzonach Th3, Th4, Th9 i L1 wydają się odpowiadać ogniskom stłuszczenia. Poza tym obraz zawartości kanału kręgowego oraz obraz kręgów jest w wykonanym badaniu MR prawidłowy:. Więc skąd aż takie objawy??!! RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Tosiia - 23-09-2023 Ja miałam przy rzucie 'reaktywację' starych zmian i tylko jedną nową ... te wcześniejsze zmiany się nieznacznie powiększyły jeśli chodzi o stan zapalny i też były odpowiedzialne za tak ciężki rzut. Mi mijało wszystko kilka miesięcy a tygodniami nie odczuwałam poprawy (a wręcz było gorzej) ... dopiero z czasem zaczęło odpuszczać.
RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 23-09-2023 Kurcze, to perspektywa do bani... Od 3 dni biorę ekstrakt z jeżówki soplowatej. Przed chwilą zamówiłam ekstrakt z konopii siewnej nieoczyszczony. Próbuję się wyzwolić z tego nadmuchiwanego Robocopa. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - JMonika79 - 23-09-2023 Hejka, ja tez tak kiedys mialam, ze po sterydach bylo znacznie gorzej niz przed, ale to odpusci z czasem, uscisk w zebrach / pasie, że nie szlo oddychac, brak czucia w miejscach intymnych bądź jakies glupie uczucie noszenia mokrych gaci na doopie , I prąd przez kregoslup i dwie lewe ręce , to z czasem minie, mnie zajęlo kilka tyg do poworotu do formy sprzed rzutu, glowa do góry i duzo odpoczynku ![]() Na ziołach sie nie znam wiec nie podpowiem ale czasem poprostu potrzeba czasu, pozdrawiam
RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 23-09-2023 Dzięki Monia. Czekam cierpliwie, ale przyznam, że sponiewierało mnie do imentu. Zmęczona jestem, jak nigdy w życiu. Zamiast latać po Wyspach Owczych (miałam wszystko dopięte w związku z wyjazdem ) - ćwiczę krok Robocopa, zrę te piguły i czekam, czekam... aż choć będę mogła poczuć i trafić w pedał hamulca, aby pojechać do lasu czy po zakupy. Dajecie mi nadzieję, że odpuści!
RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - maciekpalestyna - 24-09-2023 Witaj w kwestii hamulca założylem samodzielnie ręczny hamulec . Super działa . Bez refundacji 700 zł RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Akinom - 24-09-2023 (23-09-2023, 22:24)Bubulina1 napisał(a): Dzięki Monia. Czekam cierpliwie, ale przyznam, że sponiewierało mnie do imentu. Zmęczona jestem, jak nigdy w życiu. Zamiast latać po Wyspach Owczych (miałam wszystko dopięte w związku z wyjazdem Odpusci, tylko trochę cierpliwości kochana. Łatwo się mówi, wiem, ale odposci. |