![]() |
|
Witam - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witam (/thread-1603.html) |
RE: Witam - JustynaS - 28-10-2018 Palenie w naszym przypadku jest bardzo szkodliwe, więc powinnaś (oczywiście nie z dnia na dzień) rzucić. Do alko,w umiarkowanych ilościach, nie ma przeciwwskazań. Ja osobiście czerwonym winem i dobrym piwem nigdy nie pogardzę W przypadku niektórych leków np. Tecfidery nie można pić mocniejszych alkoholi na godzinę przed i godzinę po zażyciu tabletki.
RE: Witam - Katia83 - 28-10-2018 Nawet jeśli biorę Aubagio można się napić? Nawet jeśli biorę Aubagio można się napić?? Witam - hela - 28-10-2018 W ulotce powinno być napisane, jak nie jest zapytaj neuro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witam - WorkBorg - 28-10-2018 Można spożywać alkohol zażywając aubagio, ale proponowałbym poznać na nowo swoją 'tolerancyjną' dawkę. Więc - ostrożnie. RE: Witam - Katia83 - 28-10-2018 Moja neurolog powiedziała że alko mogę okazjonalnie ?dziękuję za odpowiedzi Witam - hela - 28-10-2018 Pewnie ze względu na wątrobę, żeby jej za bardzo nie męczyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witam - Blabla - 28-10-2018 (28-10-2018, 10:29)Katia83 napisał(a): Witam jestem katia znalazłam ta stronę przez przypadek i postanowiłam się przedstawić. Choruje na SM, diagnozę postawiono we wrześniu w tym roku jak trafiłam do szpitala z rzutem. Po RM postawiono diagnozę. Jestem zapisana do programu i biorę Aubagio. Szczerze powiedziawszy jak narazie ta choroba do mnie jeszcze nie dociera ciągle o tym myślę i o następnym rzucie kiedy nastąpi . Czytałam o jakiejś diecie i wychodzi na to że to co lubię to nie można jesc Cześć. Ja choruję od 23 lat.Chyba trochę udawałam sama przed sobą, że mi nic nie jest ale w końcu zlitowałam się nad sobą.Miałam z 10 rzutów, pojawiałam się w szpitalu, wypuszczali mnie i dalej nic konkretnego z moją chorobą nic nie robiłam. Szczególnie nie dbam o siebie i i się nie przejmuję, albo raczej się nie przejmowałam. Trafiłam do szpitala znowu w sierpniu i od tygodnia przyjmuję leki. Nie stosuję diety, ćwiczę coś tam i chyba za mocno. Postanowiłam że w wieku 40 lat zacznę się przejmować no i dzisiaj po raz pierwszy weszłam na forum. RE: Witam - Anka - 28-10-2018 (28-10-2018, 19:54)Blabla napisał(a):Czesc! Witaj na forum. Mam prosbe. Zaloz swoj temat w tym watku. Tak zeby byl tylko o Tobie. Bo zrobi sie zamieszanie za chwile. Podczepilas sie pod Katie. Wybacz ze tak prosto z mostu. Napisz na jakim jestes leku, jak go znosisz.(28-10-2018, 10:29)Katia83 napisał(a): Witam jestem katia znalazłam ta stronę przez przypadek i postanowiłam się przedstawić. Choruje na SM, diagnozę postawiono we wrześniu w tym roku jak trafiłam do szpitala z rzutem. Po RM postawiono diagnozę. Jestem zapisana do programu i biorę Aubagio. Szczerze powiedziawszy jak narazie ta choroba do mnie jeszcze nie dociera ciągle o tym myślę i o następnym rzucie kiedy nastąpi . Czytałam o jakiejś diecie i wychodzi na to że to co lubię to nie można jesc Witam - hela - 28-10-2018 Blabla napisz coś więcej o sobie w wątku „przedstaw się”, pewnie każdy ma jakieś pytania 23 lata szmat czasu, jesteś w programie? Jak się czujesz?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witam - WorkBorg - 28-10-2018 23 lata? Ostatni rocznik przed jakimikolwiek terpiami ogólnoświatowymi! Jak się trzymasz? |