![]() |
|
Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Rehabilitacja (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-12.html) +--- Wątek: Jakie zabiegi rehabilitacyjne (/thread-617.html) |
RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Yazon - 07-04-2017 No dobra chcecie to macie oprócz tego co napisaliście: 1)Krioterapia miejscowa 2)Krioterapia ogólnoustrojowa 3)Hippoterapia 4)Pole magnetyczne 5)Masaż(ale raczej nie za mocny zależnie od stanu fizycznego) 5)Ćwiczenia z obciążeniem i bez(zależy od stanu fizycznego) 6)Ćwiczenia indywidualne z reh.(Jedne z najlepszych) 8)Ćwiczenia na i z piłką(Też bardzo dobre) 9)Ćwiczenia w torze wodnym 10)Ćwiczenia w wodzie(w basenie) 11)Bieżnia 12)Laser 13)Podwieszki Itp. Itd. wiele, wiele innych których nazw specjalistycznych nawet nie pamiętam takie jak ćwiczenia równowagi, usprawnianie siłowe i manualne działania rąk, ćwiczenia na takim przyrządzie wzmacniającym mięśnie kręgosłupa. Jest ich bardzo, bardo dużo! Pozdrawiam! Wszelkie lampy rozgrzewające są raczej nie wskazane!!! No ale jak komuś "pomaga"!
RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - hela - 07-04-2017 (07-04-2017, 19:31)Yazon napisał(a): No dobra chcecie to macie oprócz tego co napisaliście:a jak oceniasz efekty? i co uważasz za najskuteczniejsze w swoim przypadku? RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Yazon - 07-04-2017 Wszystkie w danej chwili były skuteczne, jedne troszkę mniej inne bardziej. Ze wszystkich byłem zadowolony bo prowadziły do usprawnienia! Pozdro! RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - sloneczko25 - 07-04-2017 Ja zaczęłam przygodę z masażem i mam na prawdę super babkę. Skupiamy się na krzyżach i po masażu już mi tak nogi nie promieniują tak jak wcześniej. Chodzę prywatnie i tak raz w miesiącu. RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - mufa - 08-04-2017 Terkik ja mam 3 tyg rehabilitację Na NFZ RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - terkik - 08-04-2017 Fajnie mi tylko 10 dni dali.
RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Ewcia - 29-04-2017 Ja dostałam skierowanie na interdyn pęcherza moczowego czy ktos miał coś takiego? RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Joanna - 29-04-2017 (29-04-2017, 15:17)Ewcia napisał(a): Ja dostałam skierowanie na interdyn pęcherza moczowego czy ktos miał coś takiego? Ewcia czy chodzi Ci badanie urodynamiczne? Nie spotkałam się z takim określeniem "interdyn pęcherza " RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - klaudia26 - 29-04-2017 Nie miałam tego zabiegu ale z tego co kojarzę to jest zabieg do którego używa się prądu. Podłączają elektrody i prądem o określonej częstotliwości robią taki zabieg. Powinno to poprawić działanie mięśni. Chyba tez na bóle to robią. I jeszcze na jakieś inne schorzenia. RE: Jakie zabiegi rehabilitacyjne - Ewcia - 30-04-2017 Tak właśnie to coś z prądami ale nigdy czegoś takie nie miałam i nigdzie o tym nie moge znaleźć żeby poczytać. Ciekawi mnie jak te prady się podłacza |