![]() |
|
Czy ktos miał pampersa między nogami? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Rzuty i ich leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-34.html) +--- Wątek: Czy ktos miał pampersa między nogami? (/thread-11662.html) |
Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 11-09-2023 Dwa dnia temu poczułam plastikowe skarpety... Po tym nastąpiło zdrętwienie tylnej i przedniej okolicy... Masakra!!!! Czuję pampersa między nogami i sikam co godzinę... Nogi i brzuch jakby w plastiku, bez normalnego czuci! Co robić!!??!! RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Tosiia - 11-09-2023 nie wiem czy to to samo, ale miałam zdrętwiałe miejsca intymne przy rzucie, a z czasem jak zdrętwienie zeszło to przez długo towarzyszyło mi tam uczucie przechodzenia prądów ... RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Akinom - 11-09-2023 Okropne to uczucie. Dwa razy tak miałam i więcej nie chce. Oczywiście zanim się do lekarza dostałam to samo przeszło. Ze wszystkim tak jest. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 17-09-2023 Wylądowałam w szpitalu. Wyszłam wczoraj w gorszym stanie niż poszłam Czuje ciało od czubka głowy do piersi. Zebra jakby obandażowane, przy chodzeniu uczucie uruchomionej pneumatyki (jakbym była nadmuchiwana od połowy brzucha do kolan), reszta nóg drętwa i bez czucia. Dostałam 5 x Solu, teraz Metypred i Pregabalinę; i parę innych medykamentów. I po takim czasie nic nie lepiej... a wręcz gorzej. Momentami nie mogę z tego żebrowego spięcia dobrze odetchnąć. Chodzę jak Robocop i się zataczam, siadam lub leżę z uczuciem, że mam pod sobą nadmuchany materac. Na wysikanie się muszę czekać na kiblu, az mi coś nieco puści. MASAKRA!!! Wyjazd na Wyspy Owcze w czwartek 21 września odwołałam, bo nie dam rady chodzić kilometrów. Cóż, życie... Ale czy mi to mnie??? Bo tak się kurcze nie da funkcjonować!!!
RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Tosiia - 18-09-2023 Babulina ja po sterydach niestety też czułam się gorzej, a objawy się zaostrzyły Miałam bardzo podobny rzut - żebra obandażowane i ściskało mnie tak, że miałam płytki oddech, a chodziłam też jak Robocop. Wszystko minęło, ale w moim przypadku trwało długo więc życzę siły i cierpliwości każdego dnia ❤️ RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 18-09-2023 Dzięki za światełko w tunelu. Przyznam, że nastrój mi ... poszedł precz. Pierwszy raz się poryczałam i pomyślałam, że takie zycie (jak nie minie) to do bani. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Tosiia - 18-09-2023 Ja jeszcze dodatkowo ledwo co moglam cos rekoma robic ... mialam tak powykrzywiane i zdretwiale palce - ani uczesac sie, ani zjesc, ani pokroic czegos, ani telefonu czy szklanki nie moglam utrzymac, ani ubrac sie. Chodzilam na spacery i plakalam. Naprawde strasznie to wspominam, ale minelo wiec i u Ciebie mam nadzieje, ze dzien za dniem bedzie przynosil poprawe. Trzymaj sie dzielnie! RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 18-09-2023 Dzięki za tę odrobinę otuchy. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Benita - 18-09-2023 Nie poddawaj się i bądź dobrej myśli mnie takie drętwienie też męczyło tyle że zamiast pampersa to czułam się za przeproszeniem jakby mi ktoś kij w tyłek wepchnął ....przeszlo mi po około 2 tygodniach. Trzymaj się nam nadzieję że u ciebie szybko będzie lepiej. RE: Czy ktos miał pampersa między nogami? - Bubulina1 - 19-09-2023 Staram się trzymać, ale jest to upiorne doświadczenie braku swojego ciała od cycków do ziemi i jeszcze to napompowanie całego krocza i ud... A w ogóle pieprzą o lepszym karmieniu pacjentów w szpitalach, a powinni się wziąć za stronę świadczeń medycznych. Mnie zamiast na początku zrobić rezonans rypnięto 5 x solu i teraz leca na Metypredzie, a MRI będą robić dzisiaj... Po tygodniu sterydoterapii!!! Przecież to bzdura. Ach, taki mamy klimat
|