![]() |
|
Cześć wszystkim - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Cześć wszystkim (/thread-179.html) Strony:
1
2
|
Cześć wszystkim - Polewator - 24-05-2016 Cześć , mam na imię Sławek , pochodzę z Mazur i jestem tu nówka funkiel nie śmigany ... Na SM choruję już ... 13 ? lat ... Zapytacie czemu nie wiem ? Otóż diagnozę postawiono mi dziesięć lat temu ale objawy czułem już dużo wcześniej ... Zawsze jednak kojarzyłem je z innymi schorzeniami ... Wiecie, nóżki drętwiały bo pracowałem na zimnej betonowej podłodze i wolałem wierzyć , że to reumatyzm... Doświadczenia z SM miałem już wcześniej moja siostra choruje na stwardnienie już ponad dwadzieścia lat, więc przeczuwałem co to może być, ale wolałem nazwać to inaczej. Diagnoza nie była dla mnie ciosem i życie mi się nie załamało, nastąpiło zwykłe " eeee tam " i jedziemy dalej... SM to nie wyrok ... To mobilizator , wyzwalacz to coś takiego co uwalnia i zmienia spojrzenie na świat i ludzi. Jeśli chodzi o leczenie ... Cóż , jestem skromnym rencistą i nie stać mnie na drogie leki , przystąpiłem więc do badanie klinicznego i zostałem królikiem doświadczalnym. Minęło już pięć lat, pierwsze dwa - faza testów , kolejne leczenie lekiem. Nie jest źle. Chodzę śmieję się i żyję. Inni mają dużo gorzej niż ja więc mogę śmiało powiedzieć że życie się do mnie uśmiecha .
RE: Cześć wszystkim :) - Joanna - 24-05-2016 I taka postawa mi się podoba Witaj na forum i zarażaj innych swoim optymizmem
RE: Cześć wszystkim :) - Anna87 - 24-05-2016 Cześć Polewator super powitanie. Trzymaj tak dalej
RE: Cześć wszystkim :) - Kamil85 - 24-05-2016 Cześć
RE: Cześć wszystkim :) - Monika - 24-05-2016 Cześć Świetne podejście! A powiesz coś więcej nt. Twojego leczenia? W jakim badaniu bierzesz udział? Może stworzysz wątek na ten temat w dziale "Badania kliniczne"? http://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forumdisplay.php?fid=50 Pewnie wiele osób byłoby tym zainteresowana.
RE: Cześć wszystkim :) - Polewator - 24-05-2016 (24-05-2016, 12:17)Monika napisał(a): Cześć Niestety choćbym chciał nie mogę tego zrobić, ponieważ obowiązuje mnie klauzula o poufności prowadzonych badań jaką podpisałem już na samym ich początku. Jeśli zaś chodzi o nastawienie do życia... Wiecie dobrze, że my SM-owcy mamy wzloty i upadki... Wiosenne spadki formy związane z przesileniem i nadmierny poziom testosteronu ( zwłaszcza faceci ) po solumedrolu... Żyje się tylko i aż do śmierci... Kiedyś pewna pani widząc piękną golonkę którą kupowałem z zamiarem sporządzenia jej sobie na obiadek, powiedziała : - Panie to sam cholesterol, a cholesterol zabija ... Nie pozostało mi nic innego jak odpowiedzieć : - Pani szanowna, zanim cholesterol, to jeszcze mam trzy ruchliwe ulice do pokonania, a wariatów całe te ulice i nie powiedziane, że ja tę golonką zdążę zjeść ... Tak więc reasumując, cieszmy się z życia, czyli Alleluja i do przodu ! RE: Cześć wszystkim :) - jazzowa - 24-05-2016 (24-05-2016, 11:54)Polewator napisał(a): Nie jest źle. Chodzę śmieję się i żyję. Inni mają dużo gorzej niż ja więc mogę śmiało powiedzieć że życie się do mnie uśmiecha . Pięknie to napisałeś, Sławek! ![]() Cześć!
RE: Cześć wszystkim :) - le Fer - 24-05-2016 Cześć! Miło, że nie będę jedynym na tym forum, co ma takie podejście do życia. Może powinien powstać jakiś nowy wątek z opisami śmiesznych historii z życia SMowców? Mam wrażenie, że mielibyśmy tam co nieco do napisania... RE: Cześć wszystkim :) - Monika - 24-05-2016 Świetny pomysł! le Fer, może założysz taki temat? Czuję, że historie, które możesz opisać będą bardzo ciekawe!
RE: Cześć wszystkim :) - Jula - 25-05-2016 Polewator, tak jak już inni pisali - masz super podejście, zarażasz optymizmem! ![]() Super, że kolejna taka osoba pojawiła się na forum! (24-05-2016, 21:45)Monika napisał(a):(24-05-2016, 21:00)le Fer napisał(a): Cześć! Też mi się podoba ten pomysł, na pewno jak powstanie taki wątek dodam swoje zabawne historie. Przez lata trochę się ich nazbierało. |