![]() |
|
Mayzent - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Mayzent (/thread-3345.html) |
Mayzent - Akinom - 29-11-2022 Czy ktokolwiek z Was przyjmuje już Mayzent? Co prawda wszedł on do programu od 1 listopada, ale może akurat ktoś już go dostał i może się podzielić wrażeniami i odczuciami :-) RE: Mayzent - Orchidea ponownie - 30-12-2022 Czekam na niego. Może w kwietniu dostępny będzie u mnie. RE: Mayzent - Akinom - 30-12-2022 Jestem ciekawa jak to działa. Jak przeczytslam ulotke i zestaw badan przed rozpoczęciem leczenia to chyba bez szpitala się nie obędzie, bo wyniki wynikami, ale okulista, kardiolog, jakies tam specjalistyczne badania. I szczerze to zaczynam się wahac. Nigdzie nie znalazłam, jakie jest dzialanie leku. Nikt tego jeszcze nie stosuje. Zobaczymy. RE: Mayzent - Orchidea ponownie - 30-12-2022 To razem czekamy. (30-12-2022, 12:24)Akinom napisał(a): Jestem ciekawa jak to działa. Jak przeczytslam ulotke i zestaw badan przed rozpoczęciem leczenia to chyba bez szpitala się nie obędzie, bo wyniki wynikami, ale okulista, kardiolog, jakies tam specjalistyczne badania. I szczerze to zaczynam się wahac. Nigdzie nie znalazłam, jakie jest dzialanie leku. Nikt tego jeszcze nie stosuje. Zobaczymy.Też szukałam informacji.Jakie badania trzeba przejść? RE: Mayzent - Akinom - 30-12-2022 Na bank okulista i kardiolog. Jakies genotypy. Poczytaj ulotkę, tam wszystko jest. W sumie to trzeba być zdrowym.
RE: Mayzent - Joanna82 - 01-01-2023 Akinom, na fb jest grupa angielsko- i niemieckojęzyczna na temat tego leku. Ja specjalnie założyłam konto na fb jak szukałam informacji na temat Kesimpty
RE: Mayzent - Akinom - 01-01-2023 Może to was wszystkich zdziwi, ale nie mam fb i nie chce tego miec W językach już niestety też biegla nie jestem. Angielskiego nigdy się nie uczylam, a niemiecki coraz bardziej ucieka. Rosyjski tez.
RE: Mayzent - Joanna82 - 01-01-2023 Akinom, mnie nie zdziwi, bo ja też te wszystkie lata się wzbraniałam przed tym, no i przyszła kryska na Matyska, szukałam informacji wszędzie, nie było nic. Chodziło mi głównie o doświadczenia tych co już biorą dłużej, no i okazało się, że tam mogę znaleźć wszystko czego szukam, a przy okazji kilku starych znajomych mnie odnalazło RE: Mayzent - Orchidea ponownie - 12-01-2023 Czy Mayzent i Tecfidera zawierają kwas fumarowy?Może Wy mi wyjaśnicie. Każda tabletka powlekana zawiera siponimod z kwasem fumarowym w ilości odpowiadającej 1 mg siponimodu. Substancja pomocnicza o znanym działaniu Każda tabletka zawiera 58,3 mg laktozy (w postaci jednowodnej) i 0,092 mg lecytyny sojowej.13 sty 2020 Takie info znalazłam RE: Mayzent - smarrito - 12-01-2023 (01-01-2023, 15:20)Akinom napisał(a): Może to was wszystkich zdziwi, ale nie mam fb i nie chce tego miec Ja też nie ma fb i żyję. Ale mam messengera (zmusiła mnie grupa rodziców u córki) i whatappa (mój ang. jest straszny, więc nie wiem jak to sie pisze). Tu zmusili mnie rodzice u syna. Z takich dobrodziejstw korzystam w pracy (przesyłam info pracownikom, zamiast chodzić do każdego osobno). |