![]() |
|
Witam wszystkich! - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witam wszystkich! (/thread-494.html) Strony:
1
2
|
Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016 Znalazłem was na tym forum bo szukałem osób łykających Tecfidera . Też to zacząłem brać 14. 12. i szukałem współłykaczy aby poznać problemy, efekty i podpowiedzi związane z Tecfidera! Jestem tutaj nowy ale stary smowiec nadal postaz rzutowa. Przeszedłem Azatioprina,Copaxone, Avonex a teraz Tecfidera i ten wątek mnie najbardziej interesuje. Serdecznie pozdrawiam i do następnego kliknięcia.
RE: Witam wszystkich! - reni - 10-12-2016 (10-12-2016, 17:16)Yazon napisał(a): Znalazłem was na tym forum bo szukałem osób łykających Tecfidera Cześć. Ja się do wymiany doświadczeń o Tecfiderze nie łapię, biorę Copaxone. Ale wątki o Tecfiderze są bardzo aktywne, więc pewnie będziesz miał z kim pisać o nowym leku. ![]() Jeśli mogę spytać - ile lat już chorujesz? RE: Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016 Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam!
RE: Witam wszystkich! - mufa - 10-12-2016 Cześć ja jestem współłykaczem RE: Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016 (10-12-2016, 19:50)mufa napisał(a): Cześć ja jestem współłykaczem (10-12-2016, 21:40)Yazon napisał(a):(10-12-2016, 19:50)mufa napisał(a): Cześć ja jestem współłykaczem Witam Cię, miło mi! Znam i obserwuję twoje wypowiedzi w wątku "Tecfidera". Pozdrawiam! RE: Witam wszystkich! - Joanna - 10-12-2016 Witaj Yazon Mam nadzieje ze znajdziesz na forum interesujące informacje trzymam kciuki za powodzenie leczenia.
RE: Witam wszystkich! - Areliee - 10-12-2016 Hej Yazon! Miło widzieć takich "starych wyjadaczy" tematu, którzy pokazują, że można przekroczyć standard życia z SM i nadal dzielnie walczyć Ja jestem "współłykaczką" również, i jak Reni wspominała, wątek o Tecfiderze jest bardzo aktywny, dużo wiedzy (i niewiedzy też) tam fruwa
RE: Witam wszystkich! - maki - 11-12-2016 Cześć. Ja też od niedawna walczę z Tecfiderą. RE: Witam wszystkich! - Monika - 11-12-2016 (10-12-2016, 18:14)Yazon napisał(a): Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam! Witaj na forum ![]() Świetnie, że tak długo udaje się utrzymać chorobę w ryzach. Od samego początku się leczyłeś? Czy leczenie zostało włączone dopiero na jakimś etapie choroby? (Nie mam na myśli np. sterydów). Z ciekawości - jaką średnią życia ze stwardnieniem rozsianym podawano w 1981 roku we wspomnianej przez Ciebie książce? RE: Witam wszystkich! - Yazon - 11-12-2016 (11-12-2016, 13:36)Monika napisał(a):Witam Cię serdecznie! Pierwsze "leczenie" zapodał mi prof. Prusiński w Łódzkiej AM. w latach 80-tych ub.stulecia, Imuran(Azatioprina) lek stosowany przy przeszczepach.(10-12-2016, 18:14)Yazon napisał(a): Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam! Zapobiegający odrzutom poprzez obniżenie bariery imunologicznej. I wg. mnie to był strzał w dziesiątkę i dobry kierunek, co złagodziło znacznie rzuty ich częstotliwość a wierz mi były kiedyś potężne. średnia przeżycia z sm. wg. Jakimowicza..... powinienem Cię odesłać do lektury no ale podam , to zzlat?!?!?! Pozdrawiam! |