Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Witam wszystkich! - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html)
+--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html)
+--- Wątek: Witam wszystkich! (/thread-494.html)

Strony: 1 2

Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016

Znalazłem was na tym forum bo szukałem osób łykających Tecfidera  Oczko . Też to zacząłem brać 14. 12. i szukałem współłykaczy aby poznać problemy, efekty i podpowiedzi związane z Tecfidera! Jestem tutaj nowy ale stary smowiec nadal postaz rzutowa. Przeszedłem Azatioprina,Copaxone, Avonex a teraz Tecfidera i ten wątek mnie najbardziej interesuje. Serdecznie pozdrawiam i do następnego kliknięcia. Uśmiech

RE: Witam wszystkich! - reni - 10-12-2016

(10-12-2016, 17:16)Yazon napisał(a): Znalazłem was na tym forum bo szukałem osób łykających Tecfidera  Oczko . Też to zacząłem brać 14. 12. i szukałem współłykaczy aby poznać problemy, efekty i podpowiedzi związane z Tecfidera! Jestem tutaj nowy ale stary smowiec nadal postaz rzutowa. Przeszedłem Azatioprina,Copaxone, Avonex a teraz Tecfidera i ten wątek mnie najbardziej interesuje. Serdecznie pozdrawiam i do następnego kliknięcia. Uśmiech

Cześć. Ja się do wymiany doświadczeń o Tecfiderze nie łapię, biorę Copaxone. Ale wątki o Tecfiderze są bardzo aktywne, więc pewnie będziesz miał z kim pisać o nowym leku. Uśmiech
Jeśli mogę spytać - ile lat już chorujesz?

RE: Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016

Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam! Oczko

RE: Witam wszystkich! - mufa - 10-12-2016

Cześć ja jestem współłykaczem

RE: Witam wszystkich! - Yazon - 10-12-2016

(10-12-2016, 19:50)mufa napisał(a): Cześć ja jestem współłykaczem

(10-12-2016, 21:40)Yazon napisał(a):
(10-12-2016, 19:50)mufa napisał(a): Cześć ja jestem współłykaczem

Witam Cię, miło mi! Znam i obserwuję twoje wypowiedzi w wątku "Tecfidera". Pozdrawiam!

RE: Witam wszystkich! - Joanna - 10-12-2016

Witaj Yazon Uśmiech Mam nadzieje ze znajdziesz na forum interesujące informacje Oczko trzymam kciuki za powodzenie leczenia.

RE: Witam wszystkich! - Areliee - 10-12-2016

Hej Yazon! Miło widzieć takich "starych wyjadaczy" tematu, którzy pokazują, że można przekroczyć standard życia z SM i nadal dzielnie walczyć Uśmiech Ja jestem "współłykaczką" również, i jak Reni wspominała, wątek o Tecfiderze jest bardzo aktywny, dużo wiedzy (i niewiedzy też) tam fruwa Oczko

RE: Witam wszystkich! - maki - 11-12-2016

Cześć. Ja też od niedawna walczę z Tecfiderą.

RE: Witam wszystkich! - Monika - 11-12-2016

(10-12-2016, 18:14)Yazon napisał(a): Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam! Oczko

Witaj na forum Uśmiech
Świetnie, że tak długo udaje się utrzymać chorobę w ryzach. Od samego początku się leczyłeś? Czy leczenie zostało włączone dopiero na jakimś etapie choroby? (Nie mam na myśli np. sterydów).
Z ciekawości - jaką średnią życia ze stwardnieniem rozsianym podawano w 1981 roku we wspomnianej przez Ciebie książce?

RE: Witam wszystkich! - Yazon - 11-12-2016

(11-12-2016, 13:36)Monika napisał(a):
(10-12-2016, 18:14)Yazon napisał(a): Oj długo! Wg. Jakimowicza autora Neurologi Klinicznej wydanej w roku 1981 przekroczyłem średnia życia ze stwardnieniem rozsianym! Pozdrawiam! Oczko

Witaj na forum Uśmiech
Świetnie, że tak długo udaje się utrzymać chorobę w ryzach. Od samego początku się leczyłeś? Czy leczenie zostało włączone dopiero na jakimś etapie choroby? (Nie mam na myśli np. sterydów).
Z ciekawości - jaką średnią życia ze stwardnieniem rozsianym podawano w 1981 roku we wspomnianej przez Ciebie książce?
Witam Cię serdecznie! Pierwsze "leczenie" zapodał mi prof. Prusiński w Łódzkiej AM. w latach 80-tych ub.stulecia, Imuran(Azatioprina) lek  stosowany przy przeszczepach.
Zapobiegający odrzutom poprzez obniżenie bariery imunologicznej. I wg. mnie to był strzał w dziesiątkę i dobry kierunek, co złagodziło znacznie  rzuty ich częstotliwość a wierz mi były kiedyś potężne. średnia przeżycia z sm. wg. Jakimowicza..... powinienem Cię odesłać do lektury no ale podam , to zzlat?!?!?! Pozdrawiam!