Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta (ofatumumab)
Nie mam infekcji.Jak dla mnie lek super .No i włosy. Zero wypadania.
Odpowiedz
Mam wynik morfologii, tj przed Kesimpta i po.

białe krwinki wzrosły o 0,71
płytki wzrosły o 79
próby wątrobowe w tych samych granicach jak przed Kesimpta (tj. podobne)

Nie znam się, ale to chyba dobrze i wszystko w normie.
Odpowiedz
(23-06-2023, 12:52)e-smka napisał(a): Jak nie jest w normie to są przeważnie strzałki lub w kolorze że rzuca się w oczy...

Proby watrobowe ALP strzalka w dol,  ALT strzalka w gore wartosci zblizone do tych przed Kesimpta. Rozdzial automatyczny leukocytow tutaj sie dzieje i w gore i w dol ale to jest biochemia wyzsza szkola jazdy nie dla tekiego laika jak ja. Podstawowe wskazniki WBC, RBC, HGB, PLT wszustko w normie
Odpowiedz
Wiele tych leków wpływa na wyniki badań np mi przy tecfiderze spadają białe krwinki i to jest normalne póki jest w granicach które lekarz sobie wylicza w niezrozumiały dla mnie sposób, ale często te wyniki mają wahania i to całkiem normalne na pewno jakby było coś nie tak to lekarz od razu będzie wiedział więc bez stresu
Odpowiedz
Dziekuje bardzo Oczko
Odpowiedz
Nie ma za co po to tu wszyscy jesteśmy. W kupie siła  Oczko Duży uśmiech
Odpowiedz
(22-06-2023, 08:53)BartG napisał(a): Cześć Kochani,
Jestem po pierwszym strzale Kesimpty. Wczoraj gorączka do 39,5 stopnia, dreszcze, nudności ale ogólnie nie było tragedii. Paracetamol + THC skutecznie łagodzą objawy.
Dzisiaj już normalna temperatura i lekkie osłabienie
Pozdrawiam

Od razu podpytaj czy po drugim strzale mieliście jakieś efekty uboczne? Czy tylko po pierwszym

Po 2 zero skutków ubocznych. Mnie trochę bolała głowa ale myślę że miało to związek z tym że miałam okres. Ja zawsze w okres bóle głowy lub migreny
Odpowiedz
(23-06-2023, 22:44)Benita napisał(a): Nie ma za co po to tu wszyscy jesteśmy. W kupie siła  Oczko Duży uśmiech

Racja w kupie sila Duży uśmiech Uśmiech Jeszcze raz dzieki
Odpowiedz
Ja dalej jestem słaba, a 1y zastrzyk miałam we wtorek. Po 2h od zastrzyku poczułam pierwsze skutki uboczne. Wzięłam procha i na kolejne 2h mi się wyciszyły, potem siedziałam na zewnątrz, przy 30 st, w grubym szlafroku, pod grubym kocem i jeszcze z termoforem i szczękałam zębami. Po lekach temp 38. Do tego kaszlę od 3 dni i to taki mocny, odrywający się kaszel. Zawroty głowy mam i w ogóle jestem przytrzymana. Jakaś taka nieogarnięta, rozbita, sama nie wiem jak to ująć. I okres mi się spóźnia. Czy u Was Kesimpta też wpłynęła na cykl?
Odpowiedz
U mnie Kesipta przyspieszyla okres i 2 pierwsze dni byly intensywne. Jak sobie przypomne poczatki z interferonem to tez tak bylo drgawki telepanie potwore zimno. Tutaj jestem po 4 zastrzyku  i jest ok tj. poty i zmeczenie, funkcjonuje sie niemal normalnie. Najwazniejsze nie ma bolacych odczynow po zastrzyku. To jest Twoj pierwszy lek, moze dlatego tak intensywnie reagujesz. 
Kolejne zastrzyki beda lzejsze. Widze po sobie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości