Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co ile wymieniacie okulary
Jak w temacie.

Jak często warto jest chodzić do optyka i robić badanie wzroku?
Odpowiedz
Optyk raczej nie jest od badania wzroku. Staram się chodzić do okulisty raz w roku, ale, że czas szybko leci to wychodzi na to że jestem raz na dwa lata. I jak jest taka potrzeba to zmieniam okulary.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Parkowa to też reklama  Duży uśmiech
Odpowiedz
(19-12-2023, 10:46)Parkowa napisał(a): Jak w temacie.

Jak często warto jest chodzić do optyka i robić badanie wzroku?
Parkowa, proszę o nie pisanie postów nie związanych z tematyką forum. Otrzymujesz 2pkt. karne.
Odpowiedz
Mam dość słabą wadę, która na szczęście się nie powiększa. Po nowym roku planuje wymienić oprawki oraz szkła, bo są już porysowane.

Dobrze jest wcześniej wybrać się na badanie wzroku. Jeśli ktoś byłby z Brzeska albo z Rzeszowa moge polecić taki salon: https://hasztagoptykwawrzon.pl/badanie-wzroku/ Wykonują tam takie badania.
Odpowiedz
(28-12-2023, 10:54)karpata napisał(a): Mam dość słabą wadę, która na szczęście się nie powiększa. Po nowym roku planuje wymienić oprawki oraz szkła, bo są już porysowane.
Karpata, proszę o niekontynuowaniu tematu, w którym już raz zwróciłam uwagę autorce postu, że narusza regulamin.
Odpowiedz
Ale czemu nie związane z tematyką?  To jest dzial porozmawiajmy nie tylko o sm wiec pytanie chyba jak najbardziej trafne zwlaszcza że sm niszczy wzrok , moj wlasnie wysiada I czuje że wzrok mi znacznie pogorszyl  Niezdecydowany Zdezorientowany
Odpowiedz
JMonika79, bo tak bywa i już (sic!). Uważaj, bo jak ostatnio zwróciłem uwagę, że w tym dziale nie musimy pisać konkretnie o SM, bo np. chcę porozmawiać nie tylko o SM, to zwrócono mi uwagę. Więc jak chcesz pogadać, choćby o "dupie marynie" to niestety też nie tu. Tak, wiem że Parkowa to siewna krypto reklam, ale to nie znaczy, że naruszył regulamin pisząc w tym dziale o optyku i częstotliwości jego odwiedzin. Jednak to admin lub moderator podejmują decyzję, a ja jestem fruu i tyle.
A wzrok siada mi niestety systematycznie co powoduje, że okulary wymieniam średnio co rok, półtora.
Odpowiedz
A ja to już nie mam na co wymieniac, bo we wszystkim jest do d... Robiłam okulary w sierpniu i już nie do końca jest tak, jak byc powinno. Za to baba na komisji stwierdzila że świetnie widze i wymyslam, bo jak mam okulary, znaczy wada jest skorygowana i po problemie. I co za xurna okulistka wypisuje, ze mam niedowidzenie.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Nie będę komentowała Waszych postów /Monika i Fruu/,  nie o to chodzi na tym forum, ale przyjęte jest, ze jeżeli moderator podejmuje jakąś decyzję to nie podlega ona dyskusji. Przyjęłam tę funkcję, żeby pomóc Wam, żebyście czuli się tu bezpiecznie i nie byli zasypywani podejrzanymi linkami. Tym bardziej, że są autorzy postów podsyłający linki nie związane z tematyką. Bez względu na moje sytuacje życiowe zaglądam n forum 2-4 razy dziennie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Jeżeli macie jakieś uwagi na temat mojej "pracy" to proszę piszcie na priv, bo krytykując mnie w temacie, w którym zwróciłam uwagę autorowi postu niejako przyzwalacie na takie zachowanie.
Nie było kontroli nad forum i moderatora - narzekaliście, jest kontrola i moderator - też jest źle.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości