Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obraz rezonansu
No i jestem w szpitalu...dzisiaj mnie położyli, zrobili tomografie krew, na reszte badań muszę czekać. Dzisiaj Pani stwierdziła ze mam wzmożone odruchy i ze to świadczy o sm. Dwa tygodnie temu ordynator tego oddziału nic nie mówiła o nieprawidłowościach a jedynie że objawy są znikome...
Fizycznie- bardzo dobrze sie czuje.
Psychicznie - masakra, ciągle chce mi się płakać, a muszę sie trzymać bo mam dla kogo.
Tak więc w oczekiwaniu na potwierdzenie tego cholerstwa...
Odpowiedz
Ja płakałam dwa tygodnie po diagnozie, wcześniej tydzień w szpitalu też, w końcu jak przywykłam do myśli że mam sm i trzeba z tym żyć dalej, poprawiłam koronę i stwierdziłam że nie ma sie co użalać nad sobą, zobaczysz po początkowym szoku jak już człowiek ogarnie z czym sie to je, moze już być tylko lepiej. Teraz przynajmniej wiem z czym sie mierzę, i jak to robic, dużo mi pomogło zrozumieć to forum, dziś jak przypomnę sobie jak paskudnie psychicznie się czułam to sama siebie nie rozumiem. Popłakać sobie to nic złego, trzymam za Ciebie kciukiUśmiech Co nas nie zabije, to nas wzmocniUśmiech myśle że po diagnozie, walcząc z chorobą każdy jest silniejszy i zmieniają sie priorytety, głowa do góryUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Poza tym nie masz jeszcze diagnozy, może to coś mniej złośliwego od smUśmiech

Odpowiedz
Serenity1987 jakie badania będziesz miała??
Ja trzy tygodnie temu wyszłam ze szpitala - poza rezonansem (kręgosłupa szyjnego i głowy) miałam punkcję lędźwiową i wzrokowe potencjały wywołane.
Wszystko potwierdziło SM.
Ciekawa jestem jakie badania u Ciebie będą robili.

(06-06-2017, 13:01)Serenity198 napisał(a): Neurolog, że wynik jest niejednoznaczny. W opisie jest że zmiany prawdopodobnie demielizacyjne, dwie po kontraście sie podświetliły.
Wynik badania neurologicznego prawidłowy, wszystkie odruchy ok, bez odruchów w stopie które wskazywałyby na sm.
Rezonans zrobiony po bólu oka, zapalenia nerwu wzrokowego nie było. I dlatego że po porodzie gorzej widziałam.

O co chodzi z tymi "odruchami w stopie"??
Co chwila latali i mi to sprawdzali - raz ordynator, zaraz lekarz opiekun sali...
Odpowiedz
Odruch babińskiego, tylko dzieci do 5 roku życia go mają i osoby z uszkodzonym układem nerwowym, ja miałam np przy rzucie, po sterydach przeszło, to taki odruch jakby przesadny na łaskotki (w stopie)

Odpowiedz
Hela - jeszcze inne badanie.
Palcami trąca opuszki palców u stopy - muszę pamiętać zapytać o to przy najbliższej wizycie Uśmiech
Odpowiedz
(15-09-2017, 18:26)hela napisał(a): Ja płakałam dwa tygodnie po diagnozie, wcześniej tydzień w szpitalu też, w końcu jak przywykłam do myśli że mam sm i trzeba z tym żyć dalej, poprawiłam koronę i stwierdziłam że nie ma sie co użalać nad sobą, zobaczysz po początkowym szoku jak już człowiek ogarnie z czym sie to je, moze już być tylko lepiej. Teraz przynajmniej wiem z czym sie mierzę, i jak to robic, dużo mi pomogło zrozumieć to forum, dziś jak przypomnę sobie jak paskudnie psychicznie się czułam to sama siebie nie rozumiem. Popłakać sobie to nic złego, trzymam za Ciebie kciukiUśmiech Co nas nie zabije, to nas wzmocniUśmiech myśle że po diagnozie, walcząc z chorobą każdy jest silniejszy i zmieniają sie priorytety, głowa do góryUśmiech

Poza tym nie masz jeszcze diagnozy, może to coś mniej złośliwego od smUśmiech

Ja przepłakałam pół dnia w szpitalu po usłyszeniu diagnozy, a potem trzy dni w domu, ale głównie dlatego, że miałam potworne pryszcze po sterydach ;Oczkoa razie nie mam żadnych objawów, ani choroby, ani brania leków, więc dużo łatwiej jest mi się nie użalać nad sobą Uśmiech  Poprawić koronę i do przodu Uśmiech
Odpowiedz
Nie badali mnie tak, ale czasem sama widzę że te opuszki zwłaszcza w nodze która dostała najbardziej przy rzucie są przewrażliwione, inaczej reagują niż druga stopa

Odpowiedz
(15-09-2017, 19:57)hela napisał(a): Nie badali mnie tak, ale czasem sama widzę że te opuszki zwłaszcza w nodze która dostała najbardziej przy rzucie są przewrażliwione, inaczej reagują niż druga stopa

Jak się dowiem to dam znać Uśmiech
Odpowiedz
Hela - dziękuję za dobre słowa. Poprawiłam korone - podoba mi się. To wszystko co piszesz powtarza mi mój mąż, że będziemy wiedzieli z czym się mierzymy i że damy radę. Trochę po pierwszym szoku szpitalnym ochłonęłam i już nie ryczę. Staram się trzymać choć nie jest łatwo.

Katrin - nie wiem jeszcze, na pewno punkcja będzie. Dzisiaj miałam tomografię, opisu jeszcze nie było, o rezonansie ponownym ma decydować neurolog. Myślę że to wszystko będę miała w poniedziałek, a niestety punkcji się boję.
Z tymi stopami dzisiaj z kolei lekarka nie mówiła ale wyczytałam co pisze na kompie że odruch babińskiego dodatni w jednej stopie... Nic więcej nie wiem na razie...
Odpowiedz
ProszęUśmiech teraz każde pozytywne myślenie bardzo Ci się przyda, miło że mogłam pomóc. Trzymaj się ciepło i daj znać jak wyniki badańUśmiech dają Ci sterydy lub inne leki?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości