Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
komora
cześć Uśmiechchodzicie może do komory hiperbarycznej?
Odpowiedz
Planowałam kiedyś się wybrać i tak mi jakoś schodzi
Odpowiedz
A na co ona pomaga?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(10-02-2018, 22:22)hela napisał(a): A na co ona pomaga?

ponoć na sm
cześć Uśmiech
Odpowiedz
To się domyśliłamOczko ale coś konkretnie się poprawia, czy tak ogólnie czujemy się lepiej?

Odpowiedz
Dotlenia organizm.
Odpowiedz
Podbijam temat, ale dorzucam komorę normobaryczną - ktoś był, próbował, słyszał? Ma to sens? Bo konkretna sesja jest w cenie fajnych wczasów, wiec jest nad czym główkować Uśmiech
Odpowiedz
Odpuszczam sobie wszystkie takie komory. Moje przekonania na ten temat sugerują, że lepiej mi te pieniądze wydać na zupełnie inne cele. Jakoś nie potrafię się do tego przekonać.
Odpowiedz
Jakos tez się ni mogę namówić na to szczególnie że nie mam gdzie, a brac tego trzeba kilkadziesiąt - znalażlem ciekawostkę ile to wkleje trochę
36-letni pacjent z ostrym, nawracającym stwardnieniem rozsianym trwającym od sześciu lat został poddany technice obrazowania SPECT przed zabiegiem tlenoterapii hiperbarycznej niskiego ciśnienia, a następnie po jednym zabiegu i po przebyciu 80 zabiegów. SPECT zarejestrował poprawę w postaci niespecyficznego globalnego wygładzenia i ogólnego wzrostu przepływu krwi w mózgu.
Sam pacjent doświadczył poprawę mowy, chodu, funkcji poznawczych oraz kontrolowania moczu.

80 razy pewnie coś koło 200 złociszy jeden raz.
Odpowiedz
Hiper o niskim ciśnieniu - ciekawe, ile wynosiło? W normo jest chyba 1500, jesli bierze się 10 zabiegów, to kosztują one po 100zl każdy,czyli 80 - 8 kafli. Heh, ja rozważałam 10 sesji Uśmiech ale możliwe, że się skuszę, może chociaż odmłodnieję Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości