Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to SM?
Ja kleszcza też u siebie nie widziałam,a niestety boreliozę mam.
Odpowiedz
(13-02-2018, 21:59)Kasia75 napisał(a): Ja kleszcza też u siebie nie widziałam,a niestety boreliozę mam.

A miałaś wcześniej jakieś objawy? Podobne do moich czy coś takiego?
Odpowiedz
Miałam duuuużo różnych dziwnych objawów.Zaczęło się od pieczenia języka i uczucia jakby mnie ktoś po plecach polewał jednocześnie zimną i ciepłą wodą.Do tego zawroty głowy,uczucie jakbym była pijana.Wychodziłam na dwór i miałam wrażenie jakbym wchodziła do innego świata,jakby mnie ktoś w głowę młotkiem walnął.Drżenie mięśni.Bezsenność.Palpitacje serca.Podwójne widzenie,mroczki przed oczami. Potworne zmęczenie.Po dwóch ,góra trzech godzinach od wstania rano z łóżka musiałam znów się położyć bo nie miałam siły stać na nogach.Ja oprócz tego ,że mam boreliozę to jeszcze babeszie i bartonellę.Dwa lata chodziłam po lekarzach.Miałam wmawiane już tyle chorób,że już nie zlicze.Menopauze(chociaż to za wcześnie),SM,SLA,schizofrenie(bo może mi się wydaje,że mam takie dziwne objawy?),nerwice,depresję itp,itd.Głowa też mnie bolała.Dwa razy miałam TK głowy i raz rezonans z kontrastem.Badań krwi już nie zlicze.Poziom wit B12 i D3 miałam poniżej normy,ale zaczęłam suplementować a objawy nie mijały,a wręcz się nasilały.Oczywiście robiłam też dwa razy test elisa i raz WB na boreliozę,ale wyszły ok,więc temat boreliozy odpuściłam.W końcu zrobiłam test CD57 i dopiero on pokazał boreliozę i to "starą".
Odpowiedz
Cd57 bardzo dobry test. Pozbywanie sie babesi... ciezka sprawa. Zycze powodzenia :-)
Odpowiedz
Dzięki Uśmiech
Odpowiedz
(14-02-2018, 12:23)Kasia75 napisał(a): Dzięki Uśmiech

O kurde to nieźle. to. ja mam właśnie bardzo podobne objawy.. w poniedziałek mam wizytę u mojego neurologa od razu mu o tym powiem. Bo ileż można się tak męczyć z codziennym bólem. Tylko że on nie widzi nic złego w tym wszystkim twierdzi że to od padaczki która wykryli u mnie w listopadzie. Padaczka częściowa bardzo łagodna
Odpowiedz
Problemem tu nie jest sama borelioza ale to co kleszcz dal Ci w "pakiecie"
Odpowiedz
(14-02-2018, 17:46)Lp444 napisał(a): Problemem tu nie jest sama borelioza ale to co kleszcz dal Ci w "pakiecie"

No jasne, ale naprawdę ta borelioza nawet mi nie przyszła do głowy. Dlatego jestem na tym forum bo wszystko kojarzyło mi się z SM. A powiedzcie proszę czy przy tym wszystkim wychodzi jakaś wysypka? Czytałam właśnie troszkę o tym i coś pisało a ja od niedawna mam całe ręce obsypane przez krostki które naprawdę bolą. Już sama nie wiem co o tym myślec
Odpowiedz
Ja wysypki nie miałam.A te krostki tylko na rękach masz?
Odpowiedz
(15-02-2018, 10:47)Kasia75 napisał(a): Ja wysypki nie miałam.A te krostki tylko na rękach masz?

Tak tylko na dloniach. Z wewnetrznej strony tez jak coś robię to czuje jakbym miała drzazgi  Niezdecydowany
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości