Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecifedra
A więc pierwsze objawy natury neurologicznej miałem ponad 5 lat temu nagle zaczęło mnie znosić na lewą stronę idąc.Zrobiłem tomograf ale on nic nie wykrył potem rezonans z kontrastem a w opisie podejrzenie SM i zaraz do szpitala,lecz i tam niebyli pewni czy to akurat to(SM).Odpuściło wróciłem do pracy w między czasie chodziłem do neurologa bo i z czasem ostrość widzenia się pogorszyła 2 razy w roku miałem niedowłady lewej strony raz lżejsze raz mocniejsze pogorszenie koordynacji ruchowej.W tym roku zdrętwiała mi lewa stopa,dłoń,i lewa część twarzy i znów niedowład kończyn górnych i dolnych.I już nie mieli wątpliwości to SM
Odpowiedz
A punkcję Ci robili? nie wiem, ale chyba większość z nas ją miała, element diagnostyki, fajnie że podchodzisz do tego tak swobodnie, pięć lat bez pewnej diagnozy to jest trochę czasu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
A ja się nie zgodziłem na punkcje po tym jak dzień wcześniej chcieli mnie udusić na gastroskopii. Jakoś tak niechcący rura poszła do tchawicy.
Odpowiedz
Tak robili punkcję,a w płynie było obecne białko jak i prążki :/

Po wykonaniu punkcji od razu podano mi sterydy (solu medrol)
Odpowiedz
Ja dostałam solu jeszcze przed wynikami punkcji, bo i tak miałam aktywne zmiany, i rzut na całego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Czy na wszystkie rzuty dają wam zawsze sterydy?
Odpowiedz
przeważnie tak a w szczególności na te mocniejsze
Odpowiedz
To sporo tego bierzeszSmutny
Odpowiedz
Ja solu biorę tylko kiedy mam duży rzut. Na takie mniejsze które nie są zbyt uciążliwe wolę sterydów nie brać...
Odpowiedz
Mam tak samo. Sterydy to średnia przyjemność.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości