Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam
Witam serdecznie na forum! 

Pojawiłem się tutaj, ponieważ w czerwcu tego roku (2018) postawiono mi diagnozę. Był to mój pierwszy raz, kiedy wylądowałem na oddziale neurologicznym i po rezonansie praktycznie od razu dowiedziałem się co mi jest. Co prawda znaleziono w sumie jedną zmianę w rdzeniu na odcinku szyjnym, która to własnie dawała objawy typu drętwienia, mrowienia lewej strony, głównie ręki i dwie małe "centki" w mózgu, które na początku w ogóle nie wskazywały na chorobę (jakąkolwiek) dopiero po odnalezieniu zmiany w rdzeniu uznano, że trzeba je ze sobą połączyć i przyjąć, że są to małe zmiany demielnizacyjne. Dostałem propozycje na udział w badaniu klinicznym, jednak gdy się na nie zgłosiłem to zwodzono mnie, a po czasie powiedziano, że rekrutacja jest zamknięta. Straciłem przez to 3-4 miesiące, wiec następnym moim krokiem było zgłoszenie się do programu NFZ, jednak tam napotkałem kolejny problem, gdyż mój rezonans uznano już za "przeterminowany". Powiadomiono mnie, że zorganizują mi rezonans i później włączą do programu, jednak do dzisiaj nie otrzymałem żadnej wiadomości z terminem rezonansu, a kontaktu ze strony lekarza brak. Do dzisiaj jestem bez jakichkolwiek leków, ogólnie jest całkiem okej, nic wielkiego raczej się nie dzieje, a większość objawów się cofnęła w jakiś 90%. Tak to pokrótce wygląda z mojej strony.

Pozdrowionka Oczko
Odpowiedz
Witaj na forum Uśmiech może spróbuj jeszcze raz skontaktować się z miejscem w którym chcesz zapisać się do programu. Rezonans jest ważny przez dwa miesiące więc rzeczywiście twój jest "przeterminowany". Dobrze ze objawy się wycofały Uśmiech a skąd jesteś? Może ktoś ci poleci jakieś miejsce z programem lekowym.
Odpowiedz
Mam bezpośredni telefon do lekarza prowadzącego program, lecz niestety nie odbiera i nie oddzwania do mnie. Zgłosiłem się do Poznania bo tutaj mam w sumie najbliżej.
Odpowiedz
Ja też leczę się w Poznaniu. A gdzie dokładnie się zgłosiłeś?
Odpowiedz
MSWiA  Uśmiech
Odpowiedz
Ja na szwajcarskiej więc z MSWiA ci nie pomogę niestety bo nie wiem jak tam jest. Mi szwajcarską polecił lekarz bo u mnie w szpitalu były kolejki (nie jestem z Poznania). Wiem że ogólnie ten szpital nie ma dobrych opinii i dlatego też w MSWiA i na Przybyszewskiego były większe kolejki. Ale ja jestem zadowolona. Nie mam porównania z tamtymi szpitalami ale spotkałam kilka osób które mówiły że wolą szwajcarską niż Przybyszewskiego.
Odpowiedz
Witaj na forumUśmiech poszukaj leczenia w innym miejscuUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Jeśli po Nowym Roku z nikim mi się nie uda skontaktować to pewnie uderzę do innego szpitala. Aczkolwiek nie obejdzie się chyba bez zrobienia prywatnie ponownie rezonansu zanim gdziekolwiek będę chciał się zgłosić.
Odpowiedz
Najpierw się umów z lekarzem z programu, mi jak rezonanse się przeterminowany zrobili następny już z programu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ja też próbowałam się dostać do programu w MSWiA, ale właściwie zostałam spławiona hasłami o tym, że kolejka, nie mają pieniędzy i nie wiedzą kiedy dostaną. Może faktycznie spróbuj Szwajcarską. Uprzedzając pytania, ja nie leczę się w Poznaniu Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości