Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 4.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teryflunomid (Aubagio)
Super że nie masz nowych zmianUśmiech z kręgosłupem gorzej ale rehabilitacja działa cuda na szczęście Oczko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Pytałam o to i lekarz powiedział że do aubagio akurat to nie bardzo pasuje. Kazał mi iść do gastroenterologa bo powiedział że choroby autoimmunologiczne lubią się łączyć i żeby sprawdzić czy coś się do sm tam nie dołączyło
Odpowiedz
No tak pisałam Ci Oczko
Zapiszę się na wizytę do tego gastroenterologa i zobaczymy co tam stwierdzą...
Odpowiedz
Hej,
jakiś czas temu pisałem, że zacząłem łykać Bactilac by jakoś ograniczyć regularne i upierdliwe biegunki związane z łykaniem aubagio. Do niedawna biegunkę miałem średnio co dwa tygodnie przez tydzień. I musiałem bardzo uważać, by na czas zdążyć do toalety.
Obecnie problemy mam nie tylko rzadziej, ale też o wiele łatwiej mi ustrzec się sytuacji, w których toaleta wydaje się być tak odległa ;-) Odnoszę wrażenie, że mi pomogło.
Na Bactilac zdecydowałem się z uwagi na cenę a nie ten konkretny produkt.
Odpowiedz
No i super że pomogło Uśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Dawno mnie nie bylo. Ale kilka slow.
Juz nie biore Aubagio, bo w moim przypadku nic nie wnioslo w leczenie.
Nie mialem, przy nim zadnych skutkow ubocznych (bralem go przez 1 rok).
Dzisiaj wlasnie przyjmuje 3 dawke Ocrelizumab (ocrevus) i chyba wreszcie “to jest to”.
W razie pytan, chetnie sluze pomoca.
Zdrowka Uśmiech
Odpowiedz
Ja dopiero zaczęłam Aubagio. Po tecfiderze i Avonexie to mój trzeci lek w ciągu roku. Mam nadzieje, że będzie dobrze.

(19-11-2020, 12:46)barbello napisał(a): Dawno mnie nie bylo. Ale kilka slow.
Juz nie biore Aubagio, bo w moim przypadku nic nie wnioslo w leczenie.
Nie mialem, przy nim zadnych skutkow ubocznych (bralem go przez 1 rok).
Dzisiaj wlasnie przyjmuje 3 dawke Ocrelizumab (ocrevus) i chyba wreszcie “to jest to”.
W razie pytan, chetnie sluze pomoca.
Zdrowka Uśmiech
Super, że wreszcie trafiłeś na lek który Ci pasuje. Kciuki.
Odpowiedz
A na jakiej podstawie piszesz ze "chyba wreszcie to jest to". Co takiego wniósł nowy lek?
Odpowiedz
Z samopoczucia. Zero ubocznych objawow, nie mam przeczulicy, nie kreci mi sie w glowie. Czekam jeszcze na wynik rezonansu i mysle, ze on tez bedzie lepszy niz poprzednio.
Odpowiedz
(19-11-2020, 20:58)barbello napisał(a): Z samopoczucia. Zero ubocznych objawow, nie mam przeczulicy, nie kreci mi sie w glowie. Czekam jeszcze na wynik rezonansu i mysle, ze on tez bedzie lepszy niz poprzednio.
Liczy się to jak ty się czujesz. Brawo.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości