Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SM czy nie? O to jest pytanie...
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, to prawda stres jest teraz mega, ostatnie dwie noce nie przespane. Z krzyżem u mnie hmm kilka tygodni temu bolal mnie trochę przy zginaniu się ale po kilku godzinach było ok, bardzo rzadko ale mam czasami problem z plecami - klujacy ból pod prawą łopatka, szczególnie wtedy kiedy siedzę itp. W każdym razie wątpię by to było od tego, mrowienie mam czasami w jednej nodze, czasami dwóch, czasami do tego ręką i głowa, wszystko zależy od dnia a niby przy ucisku nerwu problemy pojawiają się tylko w danej części ciała a nie wszędzie. Z oczami wporzadku praktycznie nie siedze na komputerze wiec raczwj to odpada a glowa juz praktycznie nie boli. No i wczoraj ten palec wskazujący doszedł bez przerwy pulsuje i mrowi. Myślałem nad tym aby przed wizyta u neurologa zrobić sobie jeszcze raz rezonans prywatnie i tym razem bardziej czulszy (3t) żeby później nie okazało się że mam czekac kolejne kilka miesięcy na rezonans. Słuchajcie żeby mieć duże szanse na wykluczenie SM powinienem zrobić MRI głowy + kontrast i do tego wszystkie odcinki kręgosłupa? Z góry dziękuję za pomoc.
Odpowiedz
MR z kontrastem głowy i chyba ewentualnie odcinek szyjny. Ale jak by Ci gdzieś coś uciskało właśnie gdzieś na kręgosłupie to mrowienie też jest możliwe. Jak by nie było to odpowiedzi szukaj u specjalisty.
Odpowiedz
Przychylam sie do slow sloneczko 25 .W czasie diagnozowania SM zlecają MRI głowy oraz MRI odcinka szyjnego a jeżeli Cię stać, to sprawdź cały kregoslup bo przyczyną mrowienia, może być wlasnie kręgosłup.
Odpowiedz
Kuba, a może to nerwicowe objawy?
Odpowiedz
Byłem dzisiaj na rezonansie odcinka szyjnego i głowy, zmian o charakterze SM brak, neurolog wysłuchał mnie i przebadał i powiedział, że wszystko jest tak jak być powinno, twierdzi że To na tle nerwowym i z prowadzenia złego trybu życia. Dostałem jakieś tabletki na nerwy, witamine D i kompleks jakiś innych witamin.
Odpowiedz
No i super Uśmiech Gratuluje i zycze duzo zdrowia i spokoju! Uśmiech
You are never too old to set a new goal or to dream a new dream...
Odpowiedz
Dzięki Areliee, dzięki temu wyszło również że mój kręgosłup jest w opłakanym stanie także dowiedziałem się o czymś nowym próbując coś wykluczyć Uśmiech również dużo zdrówka życzę Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości