Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 4.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teryflunomid (Aubagio)
Biorę od zeszłego tygodnia, ale ten skutek uboczny po Aubagio nadal mi się utrzymuje

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
No a ja nie wiem czy brać tecfidere czy aubagio dalej. Teraz nagle mi poprawiło się chodzenie. Może porozmawiam z dr i na miesiąc mi aubagio dalej wypisze. Do Tecfidery zawsze mogę wrócić.
Odpowiedz
Mam Tecfidere.
Odpowiedz
Pierwszy miesiąc AuBAGIo za mną [emoji123] Poza suchszą skórą żadnych skutków ubocznych [emoji123] Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ja jestem na Aubagio od połowy października 2020 r, oprócz wypadania włosów nic się nie dzieje poważnego. Czasami mnie jednak boli w dolnej części żeber z lewej strony, ale robiłam usg brzucha i pani doktor powiedziała, że może to być żołądek i efekt przyjmowania leku, bo nie widzi nic w badaniu. Ale nie jest to aż tak uciążliwe i czuję go tylko czasami. Najważniejsze że przeszły mi zawroty głowy i zmęczenie. Nogi mnie trochę mrowią, ale jest i tak o wiele lepiej. W każdym bądź razie jest coraz więcej dni, w które czuję się dobrze Duży uśmiech Po 3 miesiącach wyniki krwi wyszły dobre, oby tak dalej.
Odpowiedz
(17-02-2021, 12:45)Eka napisał(a): Ja jestem na Aubagio od połowy października 2020 r, oprócz wypadania włosów nic się nie dzieje poważnego. Czasami mnie jednak boli w dolnej części żeber z lewej strony, ale robiłam usg brzucha i pani doktor powiedziała, że może to być żołądek i efekt przyjmowania leku, bo nie widzi nic w badaniu. Ale nie jest to aż tak uciążliwe i czuję go tylko czasami. Najważniejsze że przeszły mi zawroty głowy i zmęczenie. Nogi mnie trochę mrowią, ale jest i tak o wiele lepiej. W każdym bądź razie jest coraz więcej dni, w które czuję się dobrze Duży uśmiech Po 3 miesiącach wyniki krwi wyszły dobre, oby tak dalej.
Super
Odpowiedz
(17-02-2021, 12:45)Eka napisał(a): Ja jestem na Aubagio od połowy października 2020 r, oprócz wypadania włosów nic się nie dzieje poważnego. Czasami mnie jednak boli w dolnej części żeber z lewej strony, ale robiłam usg brzucha i pani doktor powiedziała, że może to być żołądek i efekt przyjmowania leku, bo nie widzi nic w badaniu. Ale nie jest to aż tak uciążliwe i czuję go tylko czasami. Najważniejsze że przeszły mi zawroty głowy i zmęczenie. Nogi mnie trochę mrowią, ale jest i tak o wiele lepiej. W każdym bądź razie jest coraz więcej dni, w które czuję się dobrze Duży uśmiech Po 3 miesiącach wyniki krwi wyszły dobre, oby tak dalej.

ekstra [emoji123]a jak wątroba ?

Odpowiedz
(18-02-2021, 12:54)bagi napisał(a):

Badania były w normie, nic mnie nie boli w okolicach wątroby, to chyba dobrze, a co dalej będzie to się zobaczy
Odpowiedz
(18-02-2021, 15:54)Eka napisał(a):
(18-02-2021, 12:54)bagi napisał(a):

Badania były w normie, nic mnie nie boli w okolicach wątroby, to chyba dobrze, a co dalej będzie to się zobaczy

dietę jakaś stosujesz pod kątem wątroby ? mój ALAT idzie w górę Smutny

Odpowiedz
Nie stosuję jakiejś specjalnej diety. Rano śniadanie, raz owsianka, raz kanapki i po śniadaniu tabletka. Potem w pracy gdzieś po godzinie od śniadania piję kawę, w pracy jem śniadanie typu kanapka z jakimś warzywem, ciastko w pracy zamieniłam na banana, a obiady to jem u mamy, więc są takie tradycyjne polskie :-) a w weekend pilnuje żeby kawę najwcześniej wypić godzinę po zażyciu tabletki. Piję tylko 1 kawę dziennie. No i nie ma bata żebym w weekend piwa nie wypiła, ale to bezalkoholowe :-) Za 1,5 miesiąca będę mieć kolejne badania więc napiszę jak moja wątroba.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości