Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczepionka Covid-19
Ja leczę się Ocrevusem i we wtorek przyjąłem pierwszą dawkę Pfizera. Z działań niepożądanych wystąpił tylko lekki ból w okolicy miejsca podania. Na tyle lekki, że nie był w ogóle uciążliwy.
Odpowiedz
Zaszczepiona Uśmiech druga dawka Pfizera za miesiąc.
Odpowiedz
A ja z takim pytaniem - minęło 10 dni od szczepienia, a mnie stale boli głowa, ale inaczej niż zwykle, leki nie bardzo pomagają, ktoś miał coś takiego?
Odpowiedz
(23-05-2021, 09:57)yasmina napisał(a): A ja z takim pytaniem - minęło 10 dni od szczepienia, a mnie stale boli głowa, ale inaczej niż zwykle, leki nie bardzo pomagają, ktoś miał coś takiego?
Mnie bolała głowa po szczepieniu (pierwsza dawka) , właśnie tak inaczej, ale minęło po jakichś 4-5 dniach. Byłam szczepiona Moderną.
Odpowiedz
Hej Yasmina, jak sie czujesz? Ja tez szczepilam sie moderną, ból glowy byl taki jakiś zupełnie inny i mam wrażenie że chwilami trudniejszy do zniesienia, minął 2 go dnia po szczepieniu.
Odpowiedz
(24-05-2021, 20:14)JMonika79 napisał(a): Hej Yasmina, jak sie czujesz? Ja tez szczepilam sie moderną,  ból glowy byl taki jakiś zupełnie inny i mam wrażenie że chwilami trudniejszy do zniesienia,  minął 2 go dnia po szczepieniu.
Ból głowy nie mija, jest rzeczywiście taki inny, dziś po paracetamolu trochę się zmniejszył. Ale jestem strasznie słaba, jakby oderwana od rzeczywistości, mam dreszcze, ciągle jest mi zimno, nie mogę spać. Dziś obudziłam się o 4.30 i jak świeżynka Uśmiech . Czuję się gorzej niż jak miałam covida Smutny . Krótko mówiąc jestem wściekła Zły , ale dzięki za zainteresowanie Serce
Odpowiedz
Hej Yasmina, u mnie tez pojawiły sie dreszcze i było mi jakoś nie dobrze na żołądku. Jak sie czujesz teraz? Pozdrawiam serdecznie Uśmiech
Odpowiedz
Hej, od wczoraj jest znacznie lepiej, przestała mnie boleć głowa, czasami mam uczucie zimna. W międzyczasie dowiedziałam się od lekarza, że to dobrze, jak się ma jakieś objawy, bo organizm walczy. Przyznam, że boję się drugiej dawki. A jak u Ciebie? Pozdrawiam Serce
Odpowiedz
Cieszę sie, że czujesz sie lepiej! To najważniejsze Uśmiech ja tez slyszalam że to dobrze gdy są objawy, ja oprócz bólu głowy, jakiegoś zamulenia na żołądku, kiepskiego samopoczucia i bólu ramienia to niczego nie zaobserwowałam wiec ciężko wyczuc czy mój organizm w ogóle walczył.

I mam podobnie do Ciebie, bardzo obawiam sie tej drugiej dawki. Pozdrawiam serdecznie Uśmiech
Odpowiedz
Monia, ale te Twoje objawy raczej świadczą o tym, że organizm walczy. Staram się myśleć pozytywnie o drugiej dawce, m.in. o możliwości podróżowania. Wiem i nie zgadzam się z tym, że zrobię coś wbrew sobie, ale czekam każdego roku na wyjazd do Włoch. Pozdrawiam Serce
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości