Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczepionka Covid-19
Ja już dawno po 2 dawkach. Jest ok. Głowa do góry.
Odpowiedz
(31-05-2021, 08:48)e-smka napisał(a):
(31-05-2021, 08:32)Orchidea ponownie napisał(a): Ja już dawno po 2 dawkach. Jest ok. Głowa do góry.
 Czyli Orchi należymy do tych 7 milionów zaszczepionych Uśmiech
Dokładnie. Moi rodzice też w pełni zaszczepieni. Najstarszy syn w czerwcu  będzie się szczepił.
Odpowiedz
Uśmiech 
Hej kochani SM-owcy Uśmiech

Wczoraj miałam drugą dawkę Pfizer'a. Za pierwszym razem mięsień, w który mi się wkłuli, strasznie mnie bolał, nie mogłam ręki podnosić. Teraz też boli ale o wiele mniej.
Chciałam się zapytać, czy w końcu ktoś z Was badał sobie poziom przeciwciał po drugiej dawce szczepionki (którejkolwiek)?

Ivi
Odpowiedz
(04-06-2021, 10:25)smivi napisał(a): Hej kochani SM-owcy Uśmiech

Wczoraj miałam drugą dawkę Pfizer'a. Za pierwszym razem mięsień, w który mi się wkłuli, strasznie mnie bolał, nie mogłam ręki podnosić. Teraz też boli ale o wiele mniej.
Chciałam się zapytać, czy w końcu ktoś z Was badał sobie poziom przeciwciał po drugiej dawce szczepionki (którejkolwiek)?

Ivi

W przyszłym tygodniu będę miała drugą dawkę Pfizera. Z ciekawości po jakimś czasie sprawdzę przeciwciała. Sprawdzałam dzień przed podaniem pierwszej dawki - nie miałam.
Jeśli chodzi o skutki uboczne - po pierwszej dawce nie miałam żadnych.
Odpowiedz
Hej, ja wczoraj przyjęłam drugą dawkę pfizera. Dzisiaj dzień kiepski, zero sił, dreszcze, lekka gorączka, ból głowy i ramienia. Teraz już większość objawów przeszła ale jestem potwornie zmęczona. Ja poziomu przeciwciał nie zamierzam badać, bo gdzieś czytałam że nie jest to miarodajne po szczepieniu.
Odpowiedz
Ja dzisiaj o 10 miałem drugą dawkę Pfizera. A także Betaferon w tą samą rękę miał być, ale "kłujnąłem się" gdzie indziej. Uśmiech Na razie wszystko ok, zobaczymy jak jutro.
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedzi Uśmiech

Ja idę na badanie przeciwciał 17go, po dwóch tygodniach od drugiej dawki, dam znać co wyszło (jestem na Tec)
Odpowiedz
(06-06-2021, 22:20)MarcinS napisał(a): Ja dzisiaj o 10 miałem drugą dawkę Pfizera. A także Betaferon w tą samą rękę miał być, ale "kłujnąłem się" gdzie indziej. Uśmiech Na razie wszystko ok, zobaczymy jak jutro.
Jak się czułeś? Wszystko było w porządku? Ja też dziś druga dawka Pfizera za moment a wieczorem Betaferon. I trochę się martwię bo ostatnio nie miałam jednego dnia obu zastrzyków. ?
Odpowiedz
(11-06-2021, 08:58)Karola1112 napisał(a):
(06-06-2021, 22:20)MarcinS napisał(a): Ja dzisiaj o 10 miałem drugą dawkę Pfizera. A także Betaferon w tą samą rękę miał być, ale "kłujnąłem się" gdzie indziej. Uśmiech Na razie wszystko ok, zobaczymy jak jutro.
Jak się czułeś? Wszystko było w porządku? Ja też dziś druga dawka Pfizera za moment a wieczorem Betaferon. I trochę się martwię bo ostatnio nie miałam jednego dnia obu zastrzyków. ?
 Przecież nic się nie stanie jak odpuścisz jeden zastrzyk. Nigdy nie zdarzyło Ci się zapomnieć o iniekcji?
Odpowiedz
Nie. Jak na razie nie opuściłem ani jednego zastrzyku. Uśmiech

(11-06-2021, 08:58)Karola1112 napisał(a):

Zero problemów. Moja neurolog mówiła mi, że nie ma przeciwwskazań nawet, żeby zrobić zastrzyk zaraz po szczepieniu. Po szczepionce standard - jeden dzień lekkiego bólu w miejscu szczepienia i tyle.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości