Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomocy
Proszę pomóżcie bo zwariuje. Od 2 tygodni męczyły mnie mrowienia nóg i rąk, to minęło ale mam słabszą lewa rękę. Rezonans głowy mam we wtorek a jestem kłębkiem nerwów

Pzdr
Odpowiedz
Kasiu, jak mamy Ci pomóc? Wtorek już niebawem, musisz po prostu wytrzymać. Potem trzeba jeszcze poczekać na wynik. To Twój pierwszy rezonans? Masz zdiagnozowane sm?
Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedź, nie mam stwierdzonego, zadziało się to ze 2 tygodnie temu i wczoraj byłam u neurologa, strasznie się boję....
Odpowiedz
Nie masz się co nakręcać, bo to nie pomaga. Wiem - łatwo powiedzieć. Ale innej rady nie mam. Dobrze, że jesteś w trakcie diagnostyki. Jeśli wyniki będą wskazywały na SM - szybkie rozpoznanie i rozpoczęcie leczenia pozwala dzisiaj na zwyczajne życie. Zrób więc dla siebie coś miłego zamiast rozmyślać ciągle o badaniu i diagnozie. Uśmiech
Odpowiedz
Z tego co czytałam to w wieku 42 lat rokowania są gorsze
Odpowiedz
Każdy się boi na początku, to zdrowy i normalny odruch. Ale z drugiej strony trzeba być dobrej myśli. Nie wiem czy poczytałaś posty innych, jeżeli nie to zrób to, wszyscy przechodziliśmy przez ten czas niewiedzy, diagnozowania, strachu, płaczu, ale żyjemy dalej i cieszymy się z tego co mamy. U Ciebie nic nie wiadomo, to wcale nie musi sm, drętwienia, osłabienia rąk mogą być także z problemów z kręgosłupem. U mnie też zaczęli od MRI, to rutynowe badanie. Masz je z kontrastem?
Odpowiedz
Tak z kontrastem, miałam nadzieje ze to kręgosłup ale neurolog stwierdziła ze wtedy mrowienie byłoby tylko w rękach, zapisała mi vit b12 w zastrzykach i coś na mrowienia
Odpowiedz
(12-06-2021, 20:12)Kasia4200 napisał(a): Z tego co czytałam to w wieku 42 lat rokowania są gorsze
Nie słyszałam o tym, ale jestem dużo starsza od Ciebie i czuję się bardzo dobrze, mało tego, po 6 latach mam regresję zmian. Więc bądź dobrej myśli, stres będzie powodował dodatkowe dolegliwości. Spróbuj się uspokoić, zająć czymś, pogodzić się z tym, że musisz czekać. Będzie dobrze, trzymaj się Serce
Odpowiedz
Bardzo dziękuje za wsparcie
Odpowiedz
Ale są leki. Jest szansa na skuteczne zahamowanie choroby. Próbuj w ten sposób myśleć
N
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości