Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
23-05-2023, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2023, 22:12 przez Tosiia.)
Hej Marcin! przed pierwszą dawką przyjęłam paracetamol i leki przeciwhistaminowe więc wszystko przebiegło bez skutków ubocznych.
Wieczorem (po kilku godzinach od zastrzyku) pojawiły się objawy grypopodobne (dreszcze, gorączka itd), które minęły po paracetamolu i już kolejnego dnia było dobrze.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(23-05-2023, 22:11)Tosiia napisał(a): Hej Marcin! przed pierwszą dawką przyjęłam paracetamol i leki przeciwhistaminowe więc wszystko przebiegło bez skutków ubocznych.
Wieczorem (po kilku godzinach od zastrzyku) pojawiły się objawy grypopodobne (dreszcze, gorączka itd), które minęły po paracetamolu i już kolejnego dnia było dobrze.
Dziękuje za odpowiedź. U mnie po 5 godzinach nastąpiły skutki uboczne. Wziąłem leki przeciwbólowe i troche mi pomogły, lecz dalej czuje się bardzo zmęczony i obolały. Czy po następnej dawce też miałaś skutki uboczne?
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
(23-05-2023, 22:18)marixwzn napisał(a): (23-05-2023, 22:11)Tosiia napisał(a): Hej Marcin! przed pierwszą dawką przyjęłam paracetamol i leki przeciwhistaminowe więc wszystko przebiegło bez skutków ubocznych.
Dziękuje za odpowiedź. U mnie po 5 godzinach nastąpiły skutki uboczne. Wziąłem leki przeciwbólowe i troche mi pomogły, lecz dalej czuje się bardzo zmęczony i obolały. Czy po następnej dawce też miałaś skutki uboczne?
Witam. widze ze jedziemy na tym samy wozku. Ja rowniez mialam 1 zastrzyk Kesimpty 22.05.23r. Wczoraj mialam bol oczu caly dzien i bol glowy. Z mojego punktu widzenia bylo to do wytrzymania obylo sie bez proszkow. Wczesniej bylam na interferonie Plegridy, pol godziny przed podaniem zastrzyku i w razie potrzeby bralam naproxen, slabszy mozna kupic bez recepty a 500 na recepte. Przy Kesipmcie tez mozna go brac, pytalam. Jest dzisiaj drugi dzien po zastrzyku bol glowy czuc ale jest do zniesienia, wiec nic nie bralam. Musze powiedziec ze objawy grypopochodne przy Plegridy byly wieksze temperatury nigdy nie mialam ale dreszcze, oslabienie i straszne zimno, po naproxenie ptzechpdzilo.
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
u mnie już od drugiego zastrzyku bez skutków ubocznych (nie brałam ani przed ani po żadnych tabletek typu paracetamol). Przez ok. pół roku leczenia po 2 - 3 dniach od zastrzyku pojawiało się zmęczenie, które trwało kilka dni, ale na chwilę obecną już i to minęło.
Liczba postów: 39
Reputacja:
1
(23-05-2023, 23:17)Tosiia napisał(a): u mnie już od drugiego zastrzyku bez skutków ubocznych (nie brałam ani przed ani po żadnych tabletek typu paracetamol). Przez ok. pół roku leczenia po 2 - 3 dniach od zastrzyku pojawiało się zmęczenie, które trwało kilka dni, ale na chwilę obecną już i to minęło.
Trzeba to jakos przezyc. Dziekuje za informacje. Bylam dzisiaj na spacetrze do apteki jalkies 200 m. Szlo sie jak dawniej przed Kesimpta tj. Brak rownowagi wiec wolniusienko. Wrocilam zmachana i strasznie spocona. Moze bedzie lepiej po kolejnym xastrzyku.
Liczba postów: 553
Reputacja:
0
(23-05-2023, 22:18)marixwzn napisał(a): (23-05-2023, 22:11)Tosiia napisał(a): Hej Marcin! przed pierwszą dawką przyjęłam paracetamol i leki przeciwhistaminowe więc wszystko przebiegło bez skutków ubocznych.
Dziękuje za odpowiedź. U mnie po 5 godzinach nastąpiły skutki uboczne. Wziąłem leki przeciwbólowe i troche mi pomogły, lecz dalej czuje się bardzo zmęczony i obolały. Czy po następnej dawce też miałaś skutki uboczne? Mnie łapało po 10 godz.
Drugi o wiele lepiej a 3ci ok.
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Czy ktoś przechodził z tecfidera na kesimpta ? Ile wcześniej kazano wam nie brać tecfidery przed pierwszym zastrzykiem kesimpta ?
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Już ustaliłem. A mam jeszcze inne pytania czy przed lekiem trzeba być na czczo lub trzeba się jakoś przygotować ?
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
(25-05-2023, 17:29)miłyy123 napisał(a): Już ustaliłem. A mam jeszcze inne pytania czy przed lekiem trzeba być na czczo lub trzeba się jakoś przygotować ?
Nie trzeba być na czczo i zupełnie nic nie trzeba przygotowywać
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Cześć, czy ktoś po pierwszej dawce miał ból gardła utrzymujący się kilka dni?
|