19-04-2017, 08:59
A możecie mi napisać jak długo trwa ten zespół popunkcjny? I czy boli tak, że mozna wtedy funkcjonowac czy nie bardzo? 3 dni po badaniu musze być na uczelni! Jakieś srodki przeciwbólowe pomagaja? Tylko szczerze...
|
płyn mózgowo rdzeniowy
|
|
19-04-2017, 08:59
A możecie mi napisać jak długo trwa ten zespół popunkcjny? I czy boli tak, że mozna wtedy funkcjonowac czy nie bardzo? 3 dni po badaniu musze być na uczelni! Jakieś srodki przeciwbólowe pomagaja? Tylko szczerze...
19-04-2017, 10:41
Nie każdy tak samo to przechodzi. U mnie trwało to tydzień. Nie było mowy wtedy o normalnym funkcjonowaniu niestety. Był to taki straszny ból głowy ze nie byłam w stanie nic zrobić a środki przeciwbólowe tez nic nie dawały. Tylko w pozycji leżącej było lepiej a wystarczyło ze usiadłam i od razu pojawiał się ból. Nie chce cię straszyć ale u mnie tak to wyglądało. Życzę Ci żeby zespół popunkcyjny Cię ominął
19-04-2017, 10:56
Magda
Ja nie miałam zespołu popunkcyjnego, na drugi dzień po badaniu wyszłam ze szpitala, ale i tak pomysł, żeby 3 dni po badaniu wykonywać jakieś poważniejsze obowiązki mogłabym sobie między bajki włożyć. Po punkcji przez kilka dni pobolewa głowa, nawet jak się nie ma zespołu, i jest się osłabionym. Ze szpitala dostałam zalecenie, żeby przez kilka dni leżeć i się oszczędzać. Jeśli jesteś pracownikiem, to dostaniesz zwolnienie. A jeśli jesteś studentką, to porozmawiaj wcześniej z wykładowcą, jaka jest sytuacja i że naprawdę nie możesz tego dnia być na uczelni. Nauczyciele to też ludzie i powinni zrozumieć.
19-04-2017, 11:56
Ja miałam zespół popunkcyjny przez dwa tygodnie. I tak jak pisze klaudia26 nie było mowy o normalnyn funkcjonowaniu.
19-04-2017, 13:28
Mnie na zespół popunkcyjny pomógł ketonal, a głowa mnie bolała wcześniej tak ze płakałam z bólu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A na ten ketonal dali recepte w szpitalu? I wlasnie, jak dlugo musieliscie byc na oddziale? Mi powiedzieli 3-5 dni. Pewnie zalezy czy ten zespol popunkcyjny bedzie. Mialam przy pierwszym porodzie znieczulenie zewnatrzoponowe i po nim mnie glowa nie bolala, wiec myslalam ze teraz tez tak bedzie i po 3 dniach bedzie wszystko ok. Ale chyba musze lekko zmodyfikowac plany.
A mieliscie badane przeciwciala przeciwko mielinie?
19-04-2017, 13:49
Magda Spoko!
A ja nie miałem żadnego zespołu po punkcyjnego ani żadnych innych złych objawów po nakłuciu lędźwiowym! Leżałem płasko, chyba 2godz. na brzuchu później na plecach, bez poduszki do kolacji, następnie wstałem do toalety, zjadłem i położyłem się jeszcze do rana następnego dnia ale już z poduszką! Nazajutrz czułem się jak by nigdy nic! Czego i Tobie życzę, będzie dobrze!
To nie S.M. ma mnie tylko ja mam S.M.
19-04-2017, 13:50
Receptę dostałam od p. Neurolog, ale jak poprosisz w szpitalu to pewnie dostaniesz, w szpitalu mi dawali dożylnie tez, ze szpitala dostałam receptę na hydroxyzyne, uspokajające i na sen, na oddziale byłam i tak z rzutem to 12 dni im cała diagnostyka zabrała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
19-04-2017, 14:23
(19-04-2017, 13:50)hela napisał(a): Receptę dostałam od p. Neurolog, ale jak poprosisz w szpitalu to pewnie dostaniesz, w szpitalu mi dawali dożylnie tez, ze szpitala dostałam receptę na hydroxyzyne, uspokajające i na sen, na oddziale byłam i tak z rzutem to 12 dni im cała diagnostyka zabrała mi też mówili ,że 3 -5 dni.tak nie było bo trzeba był niby czekać na wyniki.10 dni to trwało.lepiej zarezerwuj sobie więcej czasu.jak będziesz 5 dni to tylko się cieszyć.
19-04-2017, 14:29
Ja wynik z punkcji odbierałam już po wypisie, jak skończyli mi podawać solu to mnie wypisali i kazali wrócić po wynik, ale tez to trwało tak z 10 dni
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|