Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta (ofatumumab)
Dziekuje dziewczyny za wasze odpowiedzi na poczatku lipca mam wizyte u swojej neurolog i sie dopytam. Do tego czasy nie bede sie kluc bo nie mam czym Uśmiech
Odpowiedz
tak Julka, dopytaj się Uśmiech mi w klinice SM kazali co 4 tygodnie
Odpowiedz
Mi neurolog również mówiła co 28 dni, czyli co 4 tygodnie
Odpowiedz
Ja też mam rozpiskę co 4 tygodnie.
Dzisiaj pierwsza dawka, nie czuję się najlepiej.
Upał dziki a mi zimno i mam dreszcze. 1000 mg Solphadeine już wzięłam, bo mnie bolały mięśnie i kości...
Odpowiedz
(19-06-2023, 17:04)Julka77 napisał(a): Witam. Jak liczycie te zastrzyki miesieczne. Dzisiaj mam 1 zatrzyk miesieczny, potem cztery tygdnie bez i kolejny zatrzyk za 5 tyg od dzis. Jesli tak. To wyszlo mi ze we wrzeniu nie bede miala zadnego zastrzyku bo wypadaja wedy 4 tyg bez. Zatrzyk pod koniec sierpnia i na poczatku pazd,iernika. Z gory dzieki za informaje. Pozdrawiam.

Czemu ci pielęgniarka nie napisała kiedy dokładnie brać? Mi i z tego co czytałam pielęgniarki rozpisują daty.
Odpowiedz
Pielegniarka wpisala podanie pierwszej dawki i potem powiedziala ze wg harmonogramu do 4 dawki tzn 1 miesiecznej. Harmonogram podania dawki kolejnej z obrazka instukcji Kesimpty 4 tyg bez 5 tydzien zastrzyk. Dlatego chcialam sie upewnic jak inne osoby robia te zastrzyki. Musze i tak podjechac po zapas penow, bo wiecej zastrzykow nie mam to sie dopytam.
Odpowiedz
Cześć Kochani,
Jestem po pierwszym strzale Kesimpty. Wczoraj gorączka do 39,5 stopnia, dreszcze, nudności ale ogólnie nie było tragedii. Paracetamol + THC skutecznie łagodzą objawy.
Dzisiaj już normalna temperatura i lekkie osłabienie
Pozdrawiam

Od razu podpytaj czy po drugim strzale mieliście jakieś efekty uboczne? Czy tylko po pierwszym
Odpowiedz
(22-06-2023, 08:53)BartG napisał(a): Cześć Kochani,
Jestem po pierwszym strzale Kesimpty. Wczoraj gorączka do 39,5 stopnia, dreszcze, nudności ale ogólnie nie było tragedii. Paracetamol + THC skutecznie łagodzą objawy.
Pozdrawiam

Od razu podpytaj czy po drugim strzale mieliście jakieś efekty uboczne? Czy tylko po pierwszym

Przy drugim chyba już 37 i ból głowy.Nie pamiętam  hiii
Ja biorę co 4 tyg wg kalendarza .Brałam ostatnio 8 czerwca teraz 6 lipca.

Tfu tfu z wydolnością jest ciut lepiej tz z chodzeniem
Tyle że 30 st to dla mnie raj .Zawsze było lepiej w takich warunkach.
Odpowiedz
(22-06-2023, 09:48)Orchidea ponownie napisał(a):
(22-06-2023, 08:53)BartG napisał(a): Cześć Kochani,
Pozdrawiam

Przy drugim chyba już 37 i ból głowy.Nie pamiętam  hiii
Ja biorę co 4 tyg wg kalendarza .Brałam ostatnio 8 czerwca teraz 6 lipca.

Tfu tfu z wydolnością jest ciut lepiej tz z chodzeniem
Tyle że 30 st to dla mnie raj .Zawsze było lepiej w takich warunkach.

No dla mnie niestety to nie jest wymarzona temperatura, wole jednak chłodek Uśmiech a jak z podatnością na infekcje ? Dużo wzrosła ? Bo ja to chyba pierwszy raz w życiu objawy grypy miałem xD teraz jestem ciekaw czy będę łapał co popadnie
Odpowiedz
Hej. Ja przy pierwszym strzale nic nie wzielam bo tak wyszlo to tylko bol glpwy 2-3 dni potem drapani w gardle 3-4 dni u mnie bez goraczki, ale kazdy inaczej reaguje 2,3,4 strzal pol godz wczeniej naproxen 500 bez obiawow grypopodobnych jedynie straszna potliwosc i duze zmeczenie. Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości