Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inne choroby przy SM
Cześć Uśmiech czy przed lub w trakcie choroby przyplątały wam się jakieś inne choroby? Nie mam na myśli przeziębienia tylko poważne choroby
Odpowiedz
Mi na razie odpukać nic takiego.
Odpowiedz
Nadczynność tarczycy
Odpowiedz
Niedoczynność tarczycy
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Trądzik różowaty i obrzęk limfatyczny prawej nogi. I od zawsze anemia.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Czy tarczycę sprawdza się tylko z krwi w podstawowym badaniu i dopiero jak coś jest nie tak to robi się dodatkowe badania?
Odpowiedz
Moja mama robi usg tarczycy. Tsh ma w normie, coś tam jeszcze w normie, a guzki na tarczycy sa i hasimoto też. Robiła tez biopsję, bo guzki bywają zlosliwe, na szczęście wszystko jest ok.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(30-11-2023, 18:12)Benita napisał(a): Czy tarczycę sprawdza się tylko z krwi w podstawowym badaniu i dopiero jak coś jest nie tak to robi się dodatkowe badania?

U mnie pierwszym badaniem było TSH i Ft4 - wyszła mega nadczynność. Potem zrobiłam badanie pod kątem antyciał, które decyduje czy jest Graves-Basedov - wyszło pozytywnie. I oczywiście USG - 1 mały guzek nieaktywny.
Odpowiedz
Hashimoto i prawdopodobnie RZS (w trakcie diagnozy)
Odpowiedz
Fruu a co to jest RZS?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości