Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnia prawe i lewe oko
Jedno oko mam duzo slabsze (+3 i +1.25) wiec jak mi drgało słabe to malo mi to przeszkadzalo (2dni),
Teraz mam to samo drganie pod okiem z prawej strony i jest to bardzo irytujace. 
Czy jestem w stanie coś z tym zrobić? Ma ktoś tak?
Odpowiedz
Zo_ol, bardzo Cię proszę, abyś pisząc posty zwracał uwagę na tematykę - ten dot. leczenia. Kontynuuj oczywiście swoje posty, ale w tej chwili masz rozpoczęte 4 wątki i tym samym trudno jest nadążyć za Twoimi pytaniami. Tutaj masz link do wątku nt. wzroku, sprawdź, może ktoś miał podobny problem.
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...um-21.html
Odpowiedz
(31-08-2024, 21:14)yasmina napisał(a): Zo_ol, bardzo Cię proszę, abyś pisząc posty zwracał uwagę na tematykę - ten dot. leczenia. Kontynuuj oczywiście swoje posty, ale w tej chwili masz rozpoczęte 4 wątki i tym samym trudno jest nadążyć za Twoimi pytaniami. Tutaj masz link do wątku nt. wzroku, sprawdź, może ktoś miał podobny problem.
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...um-21.html

Aha, czyli jak mam nowy objaw to mam czekać aż minie tydzien bo zacząłem inne tematy? ^^ 
Zrobiłem temat w dziale "leczenie" bo szukam sposobu na to.

Pierwszy raz w zyciu mam takie "dragania" to nie jest dragnie po prostu drga mi pod okiem.
Tak, że cały obraz mi drga. Biorę magnez, pije muszyniankę i to nic nie pomaga.

edit: możesz przenieść temat w miejsce gdzie być powinien.
Odpowiedz
Proszę o to, żeby ułatwić Tobie i innym odpisywanie na posty. Dlaczego uważasz, że musisz czekać tydzień? A jeżeli masz nowy objaw to opisz go w odpowiednim dziale, jest taki SM - objawy.
Można również wpisać szukany przez Ciebie objaw w ramkę po prawej stronie.
Odpowiedz
(01-09-2024, 12:26)yasmina napisał(a): Proszę o to, żeby ułatwić Tobie i innym odpisywanie na posty. Dlaczego uważasz, że musisz czekać tydzień? A jeżeli masz nowy objaw to opisz go w odpowiednim dziale, jest taki SM - objawy.
Można również wpisać szukany przez Ciebie objaw w ramkę po prawej stronie.
Drga mi na twarzy od 4 dni, dzien w dzien... 

Temat: To nie jest nowy objaw, pojawił się w nowym miejscu na twarzy pojawia się też pod okiem co powoduje dodatkowe "efekty". Zwykly lek "positivum"czasem pomaga, czasem nie (Nie polecam tego rozwiazania, szukam innego).
Dragania to generalnie jeden z głównych objawów. Myślę, że drganie to właśnie główny powód większości objawów. Z chodzeniem nie mam problemu, z jazda rowerem też nie. Dopiero jak mi zaczynają drgać nogi to wtedy mam problem.
Drgania to może być też powód "celności, sprawności w grach".

WAŻNE PYTAINE: Czy też tak macie jak rozmawiacie z swoim neurologiem. 

Ja: zaczynam mieć większe problem z nogami, ćwiczę przysiady, martwy ciąg, jazdę na roweku. 
neurolog: "Nie możesz tak ćwiczyć, możesz sobie zrobić krzywdę", proszę wziąć skierowanie do poradni rehabilitacyjnej od lekarza rodzinnego.
Dzwonie do lekarza rodzinnego jest na l4, będzie za rok. Możemy zapisać do innego który zasępuje tego lekarza. Najbliższa wizyta za tydzień. 
Dzwonie do poradni rehabilitacyjnej, bez skierowania nie możemy zarezerowować terminu. 
Jak otrzymam skierowanie będę czekać kolejne 3 tyg ^^
Odpowiedz
Zool rozumiem Twoje zdezorientowanie w temacie SM i nerwowość polska służba zdrowia , myślę że kazdy tu przechodził przez to mniej lub bardziej. Na pewno każdy kiedyś napotkał lekarza który nijak mu pomógł. Nie ma też magicznej kapsułki, która od razu wyciszy nasz układ nerwowy
Nie ma i nie będzie. Drgania powieki też mam. Czasem cały dzień drga i drga aż trzeba zamknąć oko na chwilę bo człowiek może mieć już serdecznie dość Uśmiech. Jak przysiady, martwy ciąg Ci nie pomaga to spróbuj może pójść popływać albo spacerować ? Sam musisz poznać swój organizm i wiedziec co dla Niego jest najlepsze a co nie do końca.

Na drgania ja biorę magnez ale nie w tabletkach z apteki. Mam taki 300 mg cytrynian magnezu rozpuszczalny w płynie. Biorę 600 mg. Apteczne z moich obserwacji to zazwyczaj 60mg plus niepotrzebne składki dodatkowo w składzie...
Odpowiedz
(04-09-2024, 11:07)Lusia98 napisał(a): Zool rozumiem Twoje zdezorientowanie w temacie SM i nerwowość polska służba zdrowia , myślę że kazdy tu przechodził przez to mniej lub bardziej. Na pewno każdy kiedyś napotkał lekarza który nijak mu pomógł. Nie ma też magicznej kapsułki, która od razu wyciszy nasz układ nerwowy
Nie ma i nie będzie. Drgania powieki też mam. Czasem cały dzień drga i drga aż trzeba zamknąć oko na chwilę bo człowiek może mieć już serdecznie dość Uśmiech. Jak przysiady, martwy ciąg Ci nie pomaga to spróbuj może pójść popływać albo spacerować ? Sam musisz poznać swój organizm i wiedziec co dla Niego jest najlepsze a co nie do końca.

Na drgania ja biorę magnez ale nie w tabletkach z apteki. Mam taki 300 mg cytrynian magnezu rozpuszczalny w płynie. Biorę 600 mg. Apteczne z moich obserwacji to zazwyczaj 60mg plus niepotrzebne składki dodatkowo w składzie...

Spacer 200m to mało kusząca propozycja ^^
Odpowiedz
Dobre i to. Jak mieszkasz w bloku to spróbuj schody. Wiadomo, że jednorazowe ćwiczenie nie przyniesie wymarzonego rezultatu, ale warto spróbować. Nie masz w mieście innej przychodni żeby się przenieść. Z tego co zrozumiałam to w tamtej pracuje tylko 1 lekarz?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(04-09-2024, 11:36)Bubka napisał(a): Dobre i to. Jak mieszkasz w bloku to spróbuj schody. Wiadomo, że jednorazowe ćwiczenie nie przyniesie wymarzonego rezultatu, ale warto spróbować. Nie masz w mieście innej przychodni żeby się przenieść. Z tego co zrozumiałam to w tamtej pracuje tylko 1 lekarz?

Nie, pracuje więcej ale są lekarze 70latki którzy nie znają nowych metod. 

@Temat
Tworze tematy pytam o rzeczy które są dla mnie nowe. 
Myślę, że ktoś już sprawdzał to co ja sprawdzam teraz. Sprawdzam mój stan magnez i potas bo znalazłem na internecie, że to może powodować taki stan. Dam znać jak będę mieć wyniki.
Odpowiedz
Może warto iść nawet do takiego 70+, z tego co zrozumiałam to potrzebujesz skierowanie na rehabilitację, dlatego lepiej spróbować u takiego niż u żadnego.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości