Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
otwarto osrodek na SM
w Zabrzu woj. slaskie otwarto osrodek leczenia i diagnosowania ;horoby SM.  jest calkowicie bezplatna . dzwonilem tam i trzeba tylko skierowanie od lekarza. jest calkowicie refundowana.
[Obrazek: biggrin.gif] [Obrazek: biggrin.gif] [Obrazek: biggrin.gif]
Odpowiedz
I obsługuja 3000 pacjentów rocznie. Maja az 12 lozek. Jak zrobili wielkie halo w tv to az sprawdziłam. I jak zwykle wiele hałasu o nic. Tyle tylko ze mają jakiś tam sprzęt do rehabilitacji bardziej nowoczesny niz standard.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Dobrze ze cos rusza/dzieje sie ale u mnie w miescie jest kilka osrodkow leczenia SM i niestety w jednym na pierwszy termin trzeba czekac az do 6 miesiecy ... a w drugim jak dzwonilam to mieli zamkniete przyjmowanie nowych pacjentow - do reszty osrodkow nie probowalam choc tutaj to inaczej wyglada bo rehabilitacja jest juz i tak w innych miejscach.

Czekalam te ok. 6 miesiecy na pierwszy termin.

Zapotrzebowanie jest niestety ogromne Smutny

Wczoraj patrzylam statystyki i niby SM dotyka 30 - 40 osob na 100 000 ... nie wiem sama czy to duzo czy malo bo wciaz mam wrazenie ze jestem ta 'wybrana'.
Odpowiedz
Ośrodek całkiem spoko. Duża poprawa jeśli chodzi o odbiór leków. Poprzednio w piwnicy oddziału neurologicznego bywało ciasno..
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości