Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziwne objawy proszę o pomoc
Jestem tu nowy i na wstępie chciałbym się przywitać. Od 3 miesiący dokuczają mi nieprzyjemne objawy które nie do końca zostały zdiagnozowane mimo że odwiedziłem wielu lekarzy.zacznę może od początku:
Zaczęło się od bólu i strzykania karku trwającego ok miesiąc. Później doszło zdrętwienie małego palca wskazującego w szczególności przy pochyleniu do przodu. Pojawiły się również szumy uszne które trwają do dziś.  
Miesiąc później epizod przy rozładunku busa. Słabe ręce i piekący kark. 
Badanie mr kregoslupa: stenoza i dwie przepukliny uciskajace rdzeń w odcinku szyjnym, piersiowy i ledzwiowy czysty. Bez zmian ogniskowych.
Później zaczęły boleć mnie też lędźwie.
Obecnie mam osłabienie rąk po wysiłku i dziwny chód. Jakby nogi były słabe czasami muszę się zastanowić jak dać krok. Do  tego drgania mięśni w różnych miejscac mrowienia twarzy, powieki, napady paniki. Kręgosłup ledzwiowy i piersiowy mam czysty. Proszę o podpowiedź czy powyższe objawy mogą sugerować SM ? Lekarze twierdza ze raczej to wszystko nie od kregoslupa szyjnego.
Odpowiedz
Witaj Łukaszu, pierwsze o czym pomyślałam to konsultacja z psychiatrą ze względu na stany lękowe. Problemy z komfortem psychicznym odbijają się na całym organizmie i mogą skutkować dziwnymi objawami tak psychicznymi jak i fizycznymi, a w MRI nic nie wyszło. Proponuję także konsultację z dobrym fizjoterapeutą.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości