Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobry ginekolog do prowadzenia ciąży w SM
Byłam u dwóch ginekologów i niestety powiedzieli, że oni nie podejmą sie niestety prowadzenia ciąży w SM żeby nie zaszkodzić...
hmm ELSIE  a co do moich objawów to  co kiilka miesięcy osłabia mi albo całą nogę albo stopę, ale po solu-medrolu wszystko wraca do normy... ostatnio byłam bez rzutu 9 miesięcy  -ostatni teraz koniec września ale myślę, że to było bardziej spowodowane nerwami stresem (ślub,wypadek i pare innych rzeczy po drodze...) także tak to było bo z mri zadnych nowych aktywnych zmian nie ma obraz stacjonarny w porównaniu z poprzednim.

(18-01-2018, 00:29)klaudia26 napisał(a): Ja nie zmieniałam ginekologa. Chodzę cały czas do jednego. Prowadził wszystkie moje ciąże.  Przed i po diagnozie. Pod koniec ciąży zanosiłam mu tylko zaświadczenie od neurologa że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu (które też na porodowce wymagali). Poza tym tylko pytał czy neurologicznie nic się nie dzieje.

Rodziłaś siłami natury? jak się później czułaś?  nie dopadł Cię żaden rzut? Ja mimo że jeszcze nie jestem w ciąży osobiście na 90%  wybrałabym CC, choć wiem że po cesarce dłużej się dochodzi do siebie, ale nie ma takiego wysiłku jak przy naturalnym...
Szczerze to juz mam taki mętlik w głowie począwszy od odstawienia leków( co może się w między czasie wydarzyć nie daj Boże)  po poród i co będzie potem...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dobry ginekolog do prowadzenia ciąży w SM - przez elina - 23-01-2018, 16:08

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości