22-02-2018, 23:40
(21-02-2018, 15:12)Kosmos88 napisał(a): Dzieki za rade. A czym sie roznia porcelanowe od ceramicznych? Hmm procz tego ze drozsze. Dla mnie porcelana na dwa luki to spory koszt ale...
Jeśli mam być szczery to nie wiem, wiele razy słyszałem jak ktoś używał słowa zamki porcelanowe i ceramiczne zamiennie, jako synonimy.
(21-02-2018, 15:12)Kosmos88 napisał(a): Dostałeś się do programu bez problemu z aparatem? Tzn nie robili ci trudnosci, ze jak masz aparat to nie bd mogla miec rezonansy wymaganych i nie bd cie chcieli w programie. Pytam troche na zas...ale przezorny zawsze ubezpieczony.
(21-02-2018, 15:12)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Nie miałam żadnych problemów przez aparat, bez problemu dostałam się do programu lekowego
Na górnych zębach mam porcelanowy a na dolnych zwykły metalowy (bo mniej je widać) rozmawiałam ze swoją ortodontką i powiedziała, że do października spokojnie mi go ściągnie więc trochę mnie uspokoiła
Ja mam takie wrażenie, że gdybym sam nie pytał lekarza o aparat to by nawet go nie zauważył i nie robił żadnych problemów...

![[Obrazek: smile.gif]](http://www.stwardnienierozsiane.info/forum/images/smilies/smile.gif)