17-04-2016, 21:30
Dokładnie, zgadzam się z Moniką. Poczekaj na razie aż będziesz miała komplet badań. Lekarze wiedzą co robią. Wykluczą najpierw najgorsze a potem będą dalej szukać. Przygotuj się też na to, że nie zawsze od ręki ma się diagnozę. Tak było ze mną. U mnie najpierw było podejrzenie i dalsza obserwacja, a dopiero po roku diagnoza. Może bym ją miała od razu jakbym miała prążki w płynie mózgowo rdzeniowym. A ja ich nie miałam i nie mogli mi potwierdzić diagnozy dlatego byłam dalej obserwowana i miałam się zgłaszać jakby coś się działo. Lekarze wykluczyli mi inne choroby nawet miałam jeszcze raz robioną punkcję, która dalej nic nie wniosła. Niestety diagnoza się potwierdziła, ale przynajmniej zdążyłam się do niej psychicznie przygotować. Także uzbrój się w cierpliwość. Daj znać jak już coś będziesz wiedziała. Trzymam kciuki za dobre wieści.
Wrzucam Ci linka o chorobach imitujących SM, może Cię zaciekawi
www.stwardnienierozsiane.net/2015/10/30/rozpoznanie-sm-10-chorob-o-podobnych-objawach/
Wrzucam Ci linka o chorobach imitujących SM, może Cię zaciekawi
www.stwardnienierozsiane.net/2015/10/30/rozpoznanie-sm-10-chorob-o-podobnych-objawach/