Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Całkowite wyleczenie chorób autoimmunologicznych poprzez dietę? Youtube
(19-05-2018, 06:51)le Fer napisał(a): Więc może zastanówmy się nad tym, co sądzimy o dwóch wyżej podanych przykładach udanej terapii dietą, OK?

Może przede wszystkim zastanówmy się, jaka jest wiarygodność tych doniesień i jakie przesłanki medyczne potwierdzają, że choroba została "wyleczona". Bo ja tu żadnych nie widzę. No i rzecz jasna, dziwię się, że nie spotkałam się z opisem takich przypadków w literaturze fachowej.

(19-05-2018, 20:20)Miriam napisał(a):
(19-05-2018, 06:51)le Fer napisał(a): Więc może zastanówmy się nad tym, co sądzimy o dwóch wyżej podanych przykładach udanej terapii dietą, OK?

Może przede wszystkim zastanówmy się, jaka jest wiarygodność tych doniesień i jakie przesłanki medyczne potwierdzają, że choroba została "wyleczona". Bo ja tu żadnych nie widzę. No i rzecz jasna, dziwię się, że nie spotkałam się z opisem takich przypadków w literaturze fachowej.

BTW. "Stan mojego zdrowia nie ulega pogorszeniu od 2002 roku, jest to coś co graniczy z cudem. Mój sukces zawdzięczam temu, że przez cały czas nie brałam żadnych leków". Spoko, ciekawe skąd ona to wie, że akurat niebraniu leków to zawdzięcza Duży uśmiech Są tacy pacjenci chorujący na SM u których wystąpi jeden rzut i nigdy więcej choroba nie da o sobie znać, łagodne postaci. Równie dobrze, to może być kompletny przypadek. Ja w poczekalni spotkałam jedną Panią, która była w podobnej sytuacji. 14 lat temu jeden rzut i od tamtej pory cisza. Leczy się od początku interferonem. Na podstawie takich przesłanek, kierując się identyczną logiką, można by stwierdzić, że tą Panią skutecznie wyleczył interferon. No ale rzecz w tym, że nauka tak nie działa Oczko
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Całkowite wyleczenie chorób autoimmunologicznych poprzez dietę? Youtube - przez Miriam - 19-05-2018, 20:20

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości