20-05-2018, 13:57
(20-05-2018, 13:39)Gośka napisał(a): Cześć. Chciałam się was zapytać, jak było u was przy podaniu pierwszych dawek betaferonu? Jak wasz organizm reagował? Pytam ponieważ wczoraj wzięłam dopiero drugą dawkę ( dawkowanie zaczynam od docelowej dawki, nie zmniejszonej) a po podaniu leku czyje się okropnie : drgawki, gorączka, ból mięśni ( odczucie napięcia całego ciała) ból głowy. Wiem już, że to typowe objawy na początku brania leku, ale czy ktoś może mi powiedzieć czy to przechodzi za jakiś czas, i mniej więcej po jakim czasie można normalnie wrócić do życia ? Ciężko funkcjonować po takiej nocy, jeszcze na drugi dzień czuje się koszmarnie do popołudnia a potem jestem zmęczona, masakra.
Wejdź na wątek Betaferon. Każdy reaguje na lek inaczej. Są tu osoby które dobrze znoszą leczenie oraz takie którym zmieniono lek. Mi 28 maja zmienia Betaferon na Tecfidere. W wątku jest sporo informacji. U mnie przez 8 mcy skutki uboczne nie minęły. Najgorszy początek. Ciężko powiedzieć kiedy się twój organizm przyzwyczai do Betaferonu.

. Chciałam się was zapytać, jak było u was przy podaniu pierwszych dawek betaferonu? Jak wasz organizm reagował? Pytam ponieważ wczoraj wzięłam dopiero drugą dawkę ( dawkowanie zaczynam od docelowej dawki, nie zmniejszonej) a po podaniu leku czyje się okropnie : drgawki, gorączka, ból mięśni ( odczucie napięcia całego ciała) ból głowy. Wiem już, że to typowe objawy na początku brania leku, ale czy ktoś może mi powiedzieć czy to przechodzi za jakiś czas, i mniej więcej po jakim czasie można normalnie wrócić do życia ? Ciężko funkcjonować po takiej nocy, jeszcze na drugi dzień czuje się koszmarnie do popołudnia a potem jestem zmęczona, masakra.