21-05-2018, 19:10
(20-05-2018, 13:39)Gośka napisał(a): Cześć. Chciałam się was zapytać, jak było u was przy podaniu pierwszych dawek betaferonu? Jak wasz organizm reagował? Pytam ponieważ wczoraj wzięłam dopiero drugą dawkę ( dawkowanie zaczynam od docelowej dawki, nie zmniejszonej) a po podaniu leku czyje się okropnie : drgawki, gorączka, ból mięśni ( odczucie napięcia całego ciała) ból głowy. Wiem już, że to typowe objawy na początku brania leku, ale czy ktoś może mi powiedzieć czy to przechodzi za jakiś czas, i mniej więcej po jakim czasie można normalnie wrócić do życia ? Ciężko funkcjonować po takiej nocy, jeszcze na drugi dzień czuje się koszmarnie do popołudnia a potem jestem zmęczona, masakra.
Gosia ciekawi mnie dlaczego zaczynasz od razu docelową dawkę? Mi zarówno lekarz jak i pielęgniarka kazali zwiększać dawkę zgodnie z ulotką. Od razu przyjmować całość to ekstremalnie dla organizmu.

. Chciałam się was zapytać, jak było u was przy podaniu pierwszych dawek betaferonu? Jak wasz organizm reagował? Pytam ponieważ wczoraj wzięłam dopiero drugą dawkę ( dawkowanie zaczynam od docelowej dawki, nie zmniejszonej) a po podaniu leku czyje się okropnie : drgawki, gorączka, ból mięśni ( odczucie napięcia całego ciała) ból głowy. Wiem już, że to typowe objawy na początku brania leku, ale czy ktoś może mi powiedzieć czy to przechodzi za jakiś czas, i mniej więcej po jakim czasie można normalnie wrócić do życia ? Ciężko funkcjonować po takiej nocy, jeszcze na drugi dzień czuje się koszmarnie do popołudnia a potem jestem zmęczona, masakra.