28-06-2016, 12:03
(10-05-2016, 16:51)jazzowa napisał(a):(05-05-2016, 22:26)Milka napisał(a): Biorę LDN od stycznia. Czuję, że ta terapia mi pomaga. M.in. mam większą wytrzymałość w chodzeniu, zmniejszyły się zawroty głowy i drżenia dłoni. Nie miałam rzutu od tego momentu, ale to jeszcze krótki okres. Na dzień dzisiejszy polecam każdemu, bo poza pozytywnymi efektami fajne jest to, że leczeni jest tanie i bez skutków ubocznych. Jedyny problem to znalezienie lekarza, który się podejmie takiej terapii. Ja szukałam dość długo, mój poprzedni neurolog uważał tę metodę za "bajkę z internetu".
Milka, mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Np. co to znaczy, że zwiększyła Ci się wytrzymałość w chodzeniu? Tzn. o ile większy dystans możesz przejść?
Nigdy tego nie mierzyłam w metrach. No i nie o samą wytrzymałość nóg chodzi, ale też o zawroty. Przed LDN idąc na spacer z moim psem musiałam robić 2-3 przerwy, żeby usiąść na ławce. Teraz zazwyczaj udaje się bez przerw lub z najwyżej jednym przystankiem. Niedługo minie 6 mcy i nie miałam rzutu.