30-06-2016, 15:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2016, 16:02 przez redheadgirl.)
(30-06-2016, 13:06)le Fer napisał(a): Hmmm. Po ostatnich badaniach, kiedy w końcu udało mi się spotkać z lekarką, zapowiedziała, że spróbuje mnie wepchnąć do programu leczenia Tysabri. Nie wiem, czy się cieszyć, ten ból głowy trochę mnie odstrasza. A swoją drogą, to dodupne wszystkie te leki, co maja pomagać w jednym, a mogą wepchnąć w drugie paskudztwo...
Z tego, co mi powiedziała lekarka, to procedura rejestracyjna Ocrelizumabu w Polsce jeszcze sie chyba nawet nie zaczęła. A szkoda, bo z badań wynika, że wyniki są imponujące.
doskonale Cię rozumiem le Fer, że ten ból głowy Cię przeraża i ryzyko kolejnej choroby, mi lekarz tłumaczył że nawet jeśli bym miała pozytywne antyciała JCV to robi sie dodatkowe oznaczenie ile tego jest i nadal podają tysabrii, bo rozwinięcie się PML jest mniejsze niż te 5% szans, więc żyję w przeświadczeniu, że warto zaryzykować, zwłaszcza u mnie po marcowym rezonansie.
(30-06-2016, 15:56)redheadgirl napisał(a):i jeszcze dodam że najbardziej dokuczliwy ból głowy jest gdy zlokalizuje stan zapalny i go gasi i w przypadku próby uaktywnienia się nowych, dzisiaj jestem dzień po leku i czuję się zajebiście(30-06-2016, 13:06)le Fer napisał(a): Hmmm. Po ostatnich badaniach, kiedy w końcu udało mi się spotkać z lekarką, zapowiedziała, że spróbuje mnie wepchnąć do programu leczenia Tysabri. Nie wiem, czy się cieszyć, ten ból głowy trochę mnie odstrasza. A swoją drogą, to dodupne wszystkie te leki, co maja pomagać w jednym, a mogą wepchnąć w drugie paskudztwo...
Z tego, co mi powiedziała lekarka, to procedura rejestracyjna Ocrelizumabu w Polsce jeszcze sie chyba nawet nie zaczęła. A szkoda, bo z badań wynika, że wyniki są imponujące.
doskonale Cię rozumiem le Fer, że ten ból głowy Cię przeraża i ryzyko kolejnej choroby, mi lekarz tłumaczył że nawet jeśli bym miała pozytywne antyciała JCV to robi sie dodatkowe oznaczenie ile tego jest i nadal podają tysabrii, bo rozwinięcie się PML jest mniejsze niż te 5% szans, więc żyję w przeświadczeniu, że warto zaryzykować, zwłaszcza u mnie po marcowym rezonansie.
tylko cukrzyca daje mi popalić cukrami...
Życie jest piękne.
Trzeba tylko brać odpowiednie leki
taki żarcik kosmonaucik
Trzeba tylko brać odpowiednie leki taki żarcik kosmonaucik