14-07-2018, 15:19
(14-07-2018, 14:28)Karcia86 napisał(a):(14-07-2018, 14:03)hela napisał(a): Mam znajomą która ma sporo nieaktywnych zmian, niby mówili że sm , ale w pewnym momencie też trafiła do reumatologa, finalnie okazało się że nie ma sm, leczy się czymś na regenerację nerwów
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No fajnie by bylo, chociaż ja na to nie liczę. W szpitalu neurolog na moje pytanie czy może to byc inna choroba stwierdził, ze sa bardzo nikłe szanse, tym samym dobił tlącą się nadzieję. Szczegolnie, że oprócz zmian w mri mam także drętwienia, mrowienia, zawroty glowy czasem, słabość mięśni, bardzo szybko się męczę.
Fajnie, że jeden lekarz nabiera wody w ysta, a drugi z buta powie, że sm, tylko trzeba więcej badań porobić bo nie jest tak źle żeby na papierze dostać diagnozę

A możesz napisać jakiego rodzaju masz zawroty głowy? W jakich sytuacjach? Ja mam przy gwałtownym wstawaniu z pozycji pollezacej.
A drętwienia mas takie dłuższe? Nocne?
Ktoś tymi rzadkimi przypadkami jest.

Na innym forum dziewczyna z dziwnymi zmianami, długo była podejrzana o sm. Nieoficjalnie. Do tego mięśnie, drętwienia, słabość, możliwość. Wyszła jej didatnua borelioza. Potem miastenia i jamki w kręgosłupie. Sm raczej nie ma, choć zniknęła, a szkoda.