Myślę, że wiek Cię nie dyskwalifikuje, zycie podobno zaczyna sie po 50
Przeszczepy w bialaczce czy innych chorobach wykonuje się do 70 roku życia (ba! Zdarzyly sie w Polsce przeszczepy u pacjentów po 80). tak jak wspomniałam wcześniej, ten jest bezpieczny, bo to Twoje komórki [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES] Co do powrotu do pracy między pobytami myślę, że można, jeśli masz biurową pracę. Bo jeśli kontakt z dużymi skupiskami, to duże ryzyko , że na przeszczep pojedziesz z jakąś infekcją, wiec znowu odwlekasz wyjazd. Zapomniałam o jednej istotnej sprawie, a mianowicie po pozytywnej decyzji komisji należy uzyskać opinie o braku przeciwskazan do przeszczepu od dentysty, laryngologa i ginekologa. Chodzi tu o eliminację potencjalnych źródeł ognisk zapalnych. Ponadto, osoby, które w wywiadzie wspominały o problemach z krazeniem musiały dodatkowo uzyskać opinię od kardiologa. Po przyjęciu na oddział wykonywane są standardowe badania krwi i moczu. Jeśli wszystko jest ok, zaczynają z chemią.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Sporo na temat tej terapii było ostatnio w czasopismie Neuropozytywni. Są wywiady z osobami po przeszczepie, opis procedury. Ciekawy materiał był też nakręcony przez BBC (emisja chyba w lutym tego roku ), tylko w necie jest chyba tylko fragment. Widziałam całość i powiem Wam, że robi wrażenie! Jeden z bohaterów filmu był już na wózku, a teraz chodzi o własnych siłach, jeździ na rowerze
http://www.bbc.com/news/health-35065905 W Katowicach tez dzieją się piękne historie, ale te pewnie już znacie z internetu.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Przeszczepy w bialaczce czy innych chorobach wykonuje się do 70 roku życia (ba! Zdarzyly sie w Polsce przeszczepy u pacjentów po 80). tak jak wspomniałam wcześniej, ten jest bezpieczny, bo to Twoje komórki [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES] Co do powrotu do pracy między pobytami myślę, że można, jeśli masz biurową pracę. Bo jeśli kontakt z dużymi skupiskami, to duże ryzyko , że na przeszczep pojedziesz z jakąś infekcją, wiec znowu odwlekasz wyjazd. Zapomniałam o jednej istotnej sprawie, a mianowicie po pozytywnej decyzji komisji należy uzyskać opinie o braku przeciwskazan do przeszczepu od dentysty, laryngologa i ginekologa. Chodzi tu o eliminację potencjalnych źródeł ognisk zapalnych. Ponadto, osoby, które w wywiadzie wspominały o problemach z krazeniem musiały dodatkowo uzyskać opinię od kardiologa. Po przyjęciu na oddział wykonywane są standardowe badania krwi i moczu. Jeśli wszystko jest ok, zaczynają z chemią. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Sporo na temat tej terapii było ostatnio w czasopismie Neuropozytywni. Są wywiady z osobami po przeszczepie, opis procedury. Ciekawy materiał był też nakręcony przez BBC (emisja chyba w lutym tego roku ), tylko w necie jest chyba tylko fragment. Widziałam całość i powiem Wam, że robi wrażenie! Jeden z bohaterów filmu był już na wózku, a teraz chodzi o własnych siłach, jeździ na rowerze
http://www.bbc.com/news/health-35065905 W Katowicach tez dzieją się piękne historie, ale te pewnie już znacie z internetu. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka