Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jestem tu nowa
Serce 
Hej! krótko moja historia.... sm zdiagnozowali u mojej mamy parę lat temu 2011 rok. Na początku bóle głowy i raz na jakiś czas drętwiała mamie jedna noga, ale oczywiście nikt na początku nawet nie pomyślał, że mogą być to objawy sm. Więc mam była kierowana na  rehabilitacje na "rwę" bóle głowy od pogody itp.... W końcu, po którejś wizycie skierowanie na rezonans głowy i okazało się ze są zmiany. Mama w sumie nie miała jakiś takich bardzo dużych mocnych rzutów, ale i tak skończyło się na sterydzie nie pamiętam już nazwy, ale po nim nie czuła się najlepiej,  później Copaxone. Mama zawsze była fanką zdrowych rzeczy więc próbuje w trochę bardziej niekonwencjonalny sposób walczyć, różne diety itp.  Najbardziej boli mnie to, że stara się wszystkim pokazać jak sobie świetnie radzi i nie potrzebuje niczyjej pomocy, a ja widzę jak z roku na rok staje się po prostu słabsza. Serce mi się kroi bo zawsze była kobieta pełną energii siły i takiego pozytywnego nastawienia a widać jak to wszystko w niej umiera. Szukamy różnych rozwiązań i różnych "metod" walki . Były wizyty u terapeutów, osteopatów i różne takie. Czasami była poprawa stanu mamy ale tylko na chwile. Teraz jesteśmy w trakcie "kwalifikacji" po rezonansie we Wrocławiu i czekamy na wyniki czy nie ma gdzieś przytkanych naczyń w głowie. Jeśli będą to mama chce się zdecydować na zabieg CCSVI. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w leczeniu sm ale bardziej w sposób naturalny nie taki stricte akademicki może może jeszcze coś nam umknęło, może macie jeszcze jakieś info odnośnie CCSVI. Serce Serce

Wszystkich mocno ściskam i pozdrawiam. Siły!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Jestem tu nowa - przez ATako - 20-07-2018, 23:48
Jestem tu nowa - przez hela - 21-07-2018, 05:52
RE: Jestem tu nowa - przez ATako - 23-07-2018, 21:44
RE: Jestem tu nowa - przez belanna - 21-07-2018, 13:29
RE: Jestem tu nowa - przez Joanna - 21-07-2018, 17:51
Jestem tu nowa - przez hela - 23-07-2018, 22:10
RE: Jestem tu nowa - przez WorkBorg - 30-07-2018, 17:39

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości