(22-07-2018, 00:19)klaudia26 napisał(a): Witajnie przejmuj się tak bo stres szkodzi i może potęgować objawy. Po solu nie zawsze poprawa jest od razu. Tak jak Ci powiedzieli poprawa może nastąpić po jakimś czasie. Więc spokojnie czekaj
napisałaś że masz sprawniejszą tą rękę także jakaś poprawa jednak już jest więc powoli będzie się na pewno poprawiało
jeszcze diagnozy nie masz ale z SM można naprawdę normalnie żyć. Większość z nas pracuje ma rodziny i żyje tak jak przed diagnozą. Z tą różnicą że bierzemy leki. Także jeśli diagnozę ci potwierdzą to spokojnie - sm to nie koniec świata
Dziękuje! Za tydzień wracam do pracy, może zajmę się czymś to i szybciej mi przejdzie.
Tylko dziwne uczucie kiedy ma się ba dłoni jak by rękawice hehe. Mam nadzieje, że to z czasem przejdzie tak jak napisałaś

(22-07-2018, 06:35)hela napisał(a): Cześć, solu działa jeszcze długo po podaniu, i poprawa przyjdzie z czasem, u mnie długo po rzucie utrzymywały się mrowienia, ale teraz praktycznie ich nie mam, jestem rok na tecfiderze, tak jak Klaudia napisała, świat sie nie kończy po diagnozie![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak też tłumaczyli w szpitalu, że to kroplówka wolno uwalniająca się i nie zawsze przechodzi odrazu.
Ale co z tymi opuszkami które są jak z waty? Nie mam już sił myśleć o tym wszystkim, tak bardzo bym chciała żeby mi przeszło jak najszybciej...
(22-07-2018, 09:26)agica napisał(a): Hej, dołączę się do zdania dziewczyn, tylko spokój i cierpliwość w naszym przypadku może cokolwiek pomóc, ja miałam tak że po sterydach miałam tylko mega apetyt a jak wróciłam do domu i wszystki stres zszedł to dopiero się zaczęło najgorsze i tak dochodziłam do siebie ponad miesiąc. Teraz jest od 4mcy na Tecif i jestem spokojniejsza i pełna nadziei że życie teraz będzie łatwiejsze niż niewiedza i wizyta od lekarza do lekarza który tylko potwierdzał nerwy. Trzymaj się cieplutko. Pozdrawiam
Zanim podali mi sterydy, to przez miesiac chodziłam tak z ta reka, bo twierdzili ze nie są pewni i nie chcą faszerować mnie sterydami, dopiero teraz tydzień temu dostałam i tak jak pisałam jaka poprawę zauważyłam, mam sprawniejsza rękę. Już mogę normalnie nie wszystko robić co prawda jest taka dziwna i skóra na niej ale to chyba zawsze juz coś. Tylko najbardziej się boje o ta dłoń i opuszki palców narazie nie widzę żadnej poprawy.