12-07-2016, 19:45
Cześć talinka. Czy Twój narzeczony ma też problem z częstym oddawaniem moczu? U mnie nałożyły się te dwa problemy (bardzo częste oddawanie moczu i nagłe silne parcie na pęcherz, trudne do powstrzymania...) i bardzo utrudniały życie. :/ Lekarz stwierdził zespół pęcherza nadreaktywnego i przypisał mi Defur. Długo się wzbraniałam, nie chciałam brać tabletek, ale teraz biorę i jest o niebo lepiej.
Przekonaj swojego narzeczonego, naprawdę warto skonsultować się z lekarzem (neurolog albo urolog najlepiej). Na początku narzeczony może też zrobić badanie moczu - zwykłe i posiew. Czasem problemy z pęcherzem to zwykła infekcja (z resztą najlepiej iść do lekarza już z wynikami, bo zazwyczaj urolog i tak je zleca).
Przekonaj swojego narzeczonego, naprawdę warto skonsultować się z lekarzem (neurolog albo urolog najlepiej). Na początku narzeczony może też zrobić badanie moczu - zwykłe i posiew. Czasem problemy z pęcherzem to zwykła infekcja (z resztą najlepiej iść do lekarza już z wynikami, bo zazwyczaj urolog i tak je zleca).