Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to może być SM / dziwne objawy
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi i pomoc.

Zrobiłem sobie ten test Romberga.. w sumie znalazłem dwa opisy, więc zrobiłem kilka prób:

1) Otwarte oczy i patrzenie na wprost - bez większych problemów, może w ciągu 1 minuty z 2-3 delikatne "kołyśnięcia się" na boki.

2) Otwarte oczy ale głowa do góry - podobnie, może z 3-4 "kołyski", wszystkie na boki.
3) Zamknięte oczy ale głowa na wprost - o tutaj już kołysanie większe, doszło dodatkowo w przód i tył. Czasem musiałem zacisnąć palce stóp, czy całe stopy "naprężyć", żeby poczuć się "pewnie".
4) Zamknięte oczy ale głowa do góry - tutaj najwięcej problemów, ale znów - to tylko kołysanie na boki i w przód - tył. Lekkie, ale występujące :/

Oczywiście w tych czterech przypadkach dłonie wyciągnięte, stopy złączone etc.

Co do tych zawrotów jeszcze, one tak trwały (podczas stania) od ok 5-6 tygodni. No dziś było najgorzej - bo podczas chodzenia wystąpiły, dodatkowo chodziło mi się niekomfortowo.
Co ciekawe, dziś też zaczęła boleć mnie głowa (właśnie podczas chodzenia :/). Boli cały dzień, ale delikatnie (albo mam wysoki próg bólu, bo mnie głowa od hmm 15-20 lat nigdy nie bolała do tej pory).

Może to też coś z kręgosłupem tak czytam, no ale, bez badań się nie obejdzie.

Dzięki wszystkim na pomoc i słowa otuchy, postaram się jeszcze jutro pójść do pracy, zobaczymy jak się będę czuł, jak coś, to w środę do lekarza.

Pozdrawiam!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Czy to może być SM / dziwne objawy - przez hela - 06-08-2018, 20:49
RE: Czy to może być SM / dziwne objawy - przez Piotr_PZ - 06-08-2018, 21:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości