Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeszczep komórek czy ktoś się na to zdecydował?
(14-07-2016, 08:10)Blanka napisał(a): Czytając tą informacje pomyślałam - Boże jacy my jesteśmy poważnie chorzy...
Stwardnienie rozsiane to nie jest katar, wiadomo. To ciężka choroba. Ale też są gorsze. Ważne, że jest coraz więcej metod walki z tym dziadostwem. Taki przeszczep wydaje się bardzo obiecujący. Pewnie nie dla każdego, ale wielu osobom może pomóc.

(13-07-2016, 16:57)Wadera napisał(a): Pobyt w szpitalu to praktycznie leżenie :/ ja byłam w sali dwuosobowej, ale są też liczniejsze. Chodzenie po korytarzach zabronione - korytarz i tak malutki (przynajmniej w tym nowym skrzydle).
Przychodzi podczas tego pobytu np. jakiś rehabilitant? A może jest jakaś szansa na chociaż lekkie ćwiczenia? Bałbym się o kręgosłup tak tylko leżąc przez tyle czasu.

(13-07-2016, 16:57)Wadera napisał(a): Piotrze, powrót do pracy między pobytami jest możliwy, tak sądzę Uśmiech Jeśli tylko dobrze się poczujesz a wyniki są ok, to można wracać. Napewno trzeba się liczyć z dłuższą nieobecnoscia w pracy, to fakt. Mam szczęście, bo mój pracodawca bardzo mnie w tej kwestii wspiera i dopinguje Uśmiech
Żonę już prawie przekonałem. Teraz będę musiał wybadać przychylność szefostwa do tego pomysłu.

Naprawdę fajnie, że dzielisz się swoją wiedzą tutaj. I to tak dokładnie. Dziękuję.
Masz już termin kolejnego pobytu?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przeszczep komórek czy ktoś się na to zdecydował? - przez Piotr - 15-07-2016, 11:39
komórki macierzyste - przez gdynianka - 25-05-2016, 19:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości