05-09-2018, 11:46
(05-09-2018, 10:12)Bubka napisał(a): O kurna jakie kolejki. A mnie ciekawi jak to jest z pracą w przypadku wyjazdu na taka rehabilitację? Czy na ten okres trzeba wziąść urlop czy dostajemA cześć Bubka to już Ci mówie jak jest. Jeżeli jedziesz z NFZ to gdy masz skierowanie na leczenie uzdrowiskowe w szpitalu uzdrowiskowym czy tez rehabilitację w szpitalu uzdrowiskowym jest to wtedy w ramach zwolnienia L-4. Jeżeli jest skierowania na leczenie w sanatorium uzdrowiskowym lub i rehabiltacja w sanatorium uzdrowiskowym to niestety w ramach urlopu wypoczynkowego. Ale wiesz gdy masz możliwość nawet u rodzinnego to L4 wystawi a Ty [pojedziesz do sanatorium. W przypadku szpitala uzdrowiskowego już tam na miejscu na koniec pobytu lekarz wystawia zwolnienie. Piszę o NFZ bo z ZUS nie wiem jak jest. A kolejki nie takie straszne. Czasem szybko idą a czasem wolniej. Ogólnie na sobie sprawdziłem, że faktycznie do szpitala uzdrowiskowego są inne kolejki i idą dość szybko. Najdłużej czekałem pół roku, a w ubiegłym roku coś z półtora miesiąca.