01-08-2016, 13:27
Dokładnie, warto jak najszybciej podjąć leczenie.
Pewnie już to też wiesz, bo nie raz padło na forum, ale powtórzę - jeśli okaże się, że miałabyś długo czekać na leczenie w ramach programu lekowego w swoim szpitalu, warto dowiedzieć się o kolejki w innych szpitalach. W zależności od szpitala i województwa - czas oczekiwania jest naprawdę zróżnicowany. W niektórych miejscach leczenie można rozpocząć praktycznie od ręki, w innych trzeba czekać wiele miesięcy.
Z własnego doświaczenia nie mogę polecić lekarza z kujawsko-pomorskiego, mieszkałam wcześniej w Trójmieście i tam ciągle się leczę. Podobno (od kilku osób słyszałam bardzo dobre opinie) prof. Maciejek z Bydgoszczy to świetny neurolog zajmujący się stwardnieniem rozsianym.
Pewnie już to też wiesz, bo nie raz padło na forum, ale powtórzę - jeśli okaże się, że miałabyś długo czekać na leczenie w ramach programu lekowego w swoim szpitalu, warto dowiedzieć się o kolejki w innych szpitalach. W zależności od szpitala i województwa - czas oczekiwania jest naprawdę zróżnicowany. W niektórych miejscach leczenie można rozpocząć praktycznie od ręki, w innych trzeba czekać wiele miesięcy. Z własnego doświaczenia nie mogę polecić lekarza z kujawsko-pomorskiego, mieszkałam wcześniej w Trójmieście i tam ciągle się leczę. Podobno (od kilku osób słyszałam bardzo dobre opinie) prof. Maciejek z Bydgoszczy to świetny neurolog zajmujący się stwardnieniem rozsianym.