21-09-2018, 20:55
(21-09-2018, 20:40)WorkBorg napisał(a):(21-09-2018, 20:17)agula napisał(a):(21-09-2018, 20:14)agula napisał(a):(21-09-2018, 20:12)Agnieszka74 napisał(a):Nie można po jednym rzucie określić postaci sm, tym bardziej jak wszystko się wycofało(21-09-2018, 20:07)WorkBorg napisał(a): Nie kwalifikuje się bo? Bo miał jeden rzut? Bo ma postać PPMS? Jaka jest przyczyna.
Do końca nie wiem ... powiedzieli, że wiek ,że za mało objawów, że ma się cieszyć że się nie kwalifikuje.... a ja nie wiem co dalej , co robić.
mam wrażenie , że w taki sposób podchodzą lekarze , którzy mają bardzo małe doświadczenie w leczeniu sm. Wszyscy najlepsi specjaliści robią pełną diagnostykę i wdrażają do programu. Poszukajcie naprawdę dobrego specjalisty i ośrodka realizującego program
To że się nie da po jednym rzucie, to ja wiem.
Co do męża - absolutnie się leczyć, nawet mało wydajnym lekiem (np. Copaxone), terapie lekowe są świetna polisą ubezpieczeniową - im wcześniej się zacznie, tym lepiej.
A widzisz , a ja nie wiedziałam ,że po jednym rzucie nie można określić postaci SM
tulu rzeczy jeszcze nie wiem ... kiedy będzie można określić? czy może się zdarzyć ,że więcej rzutów nie będzie? ten pierwszy wywołała trauma. leczenie prywatne czy NFZ? tyle pytań... Najbardziej to się boję ,że coś zaniedbamy i będzie za późno