(01-10-2018, 21:24)hela napisał(a): Cześć, witajsuper nastawienie, dużo w Tobie optymizmu i motywacji
jakie ćwiczenia wykonujesz na siłowni? Zastanawiam się nad siłownią, ale nie wiem czy godzinę dam radę, w domu zawsze mogę przerwać ćwiczenia i odpoczywać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam trening personalny i to polecam bo sama pewnych ćwiczeń nie zrobię a po drugie trener dopasuje ćwiczenia do Twoich możliwości . Musisz obserwować siebie . Praktycznie robię ws ystko nawet z obciążeniem tylko trzeba obserwować siebie bo każdy reaguje inaczej . Jeżeli czujesz że musisz odpocząć to zrób przerwę . Początek był ciężki ale teraz robię serie 2 czasami trzy razy po 15 ćwiczeń na danym stanowisku . Moi rehabilitanci mówią , że może być duże obciążenie ale krótki czas wykonywania ćwiczeń . Tylko dla każdego ten czas jest inny . Ja polecam bardzo , dla mięśni a przede wszystkim dla psychiki bo dużo jest w naszej głowie . P
(01-10-2018, 21:47)belanna napisał(a): HejA bierzesz teraz jakieś leki, po tej nieudanej przygodzie z interferonem (ja też próbowałam się nimi leczyć mniej więcej w tym samych latach i też widziałam raczej pogorszenie, a nie polepszenie). Reahbilitacja jest oczywiście bezcenna, ale najlepiej łączyć ją z lekami raczej, a nie na niej poprzestawać...
Teraz tylko wit d3 , magnez i moi rehabilitanci mówią ze powinnam brać wit z grupy b najlepiej neurovit
Innych leków nie biorę bo przecież nie ma leków na sm . Ze spastyką walczę ćwiczeniami z bólem na razie sobie radzę . W sumie do bólu już się przyzwyczaiłam .

super nastawienie, dużo w Tobie optymizmu i motywacji