04-10-2018, 22:31
Witam -). Od kilku lat walczę z ogromnym zmęczeniem , w maju tego roku po infekcji płuc dostałam zapalenia nerw wzrokowego.po przejściu szczegółowych badań ustalono ze przyczyna może być Sm. (Zmiany hiperaktywne i demilizacyjne). O maja mam problemy z równowaga, prawa strona jest znacznie słabsza , zaburzenia widzenia( rozmazany obraz w prawym oku), i walka z ogromnym zmęczeniem.Dzis otrzymałam list z Diagnoza w które jest napisane CIS-kliniczny izolowany zespół .Dodam ze mieszkam za granica i zakwalifikowałem się do terapi interferonem beta.Niestety nikt mi niewytłumaczyl naczyń polega różnica pomiędzy Sm a Cis i nie wiem jak mam dalej funkcjonować z brakiem energii i osłabiona prawa strona.Mam Dwójkę dzieci i pracuje na cały etata .Jestem załamana ponieważ zwykle czynności sprawiają mi ogromny problemlem.Sa sytuacje kiedy płacze w pracy ponieważ meczy mnie walka samej ze soba i z brakiem energii.Niestety nieprzysluguje mi fizjoterapia na usprawnienie mojej prawej strony ciała bo to jeszcze nie SM.Nie wiem gdzie szukać pomocy ,by moje zycie niebylo tylko jedna walka i spaniem w każdej wolnej chwili? Jak mam się dowiedziec czy to Sm czy nie?